Thorstvedt til VG Nett: - Det er ikke bra at han har dårlig samvittighet

UTROLIG Til venstre slenger Adam Bogdan seg for å hindre Howards scoring, det klarer han ikke. Til høyre viser Tim Howard tydlig at han er misfornøyd etter en brent Everton-sjanse, like etterpå scoret han selv. I dag har Howard dårlig samvittighet for scoringen. Foto: PA

Howard har skyldfølelse etter å ha scoret årets mål

(VG Nett) Tim Howard innrømmer han at han føler seg elendig etter drømmescoringen. Men Erik Thorstvedt mener at Howard har gjennomført alle keeperes drøm.

  • Christine Bergby

Artikkelen er over åtte år gammel

I gårsdagens kamp mellom Everton og Bolton på Goodison Park ladet Evertons keeper, Tim Howard, skuddfoten og sendte av gårde en skikkelig suser over hele banen. Ballen traff bakken like utenfor sekstenmeteren til Bolton, fikk en sprett og gikk i mål bak Adam Bogdan.

- Jeg var glad for at vi tok ledelsen og forhåpentligvis ville ta tre poeng. Men det er ingen god følelse for en keeper, forteller Howard til Daily Mail.

- Det er forferdelig faktisk. For forsvarsrekken og keeperen på begge lag, det var en forferdelig vind.

VG Live: Les fyldig referat fra kampen her

Det er kun tre andre keepere som har scoret i Premier League. For ti år siden scoret Peter Schmeichel - også på Goodison Park. De to andre keeper-målscorerne er Brad Friedel og Paul Robinson. Howard fikk stor hjelp av gårsdagens kraftige vind.

- Du kan se at alle feilberegnet baller. Forsvarsspillere mistet klareringer som de vanligvis ville slått oppover i banen, sier Howard videre.

UENIG Erik Thorstvedt er uenig med Tim Howard, og skjønner ikke hvorfor han har dårlig samvittighet. Thorstvedt mener at vinnerviljen bør være større enn keepersamholdet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Bør være stolt

Erik Thorstvedt, TV 2s fotballekspert og tidligere landslagskeeper, skjønner ikke hvorfor Howard har dårlig samvittighet og mener heller at keeperen skal være glad og stolt over scoringen sin.

- Det er ikke bra at han har dårlig samvittighet. Det er jo selvfølgelig et sympatisk trekk. Men rent idrettspsykologisk er det helt feil, når man går på banen skal man ville slå motstanderen, sier Thorstvedt til VG Nett.

- En slik scoring blir det samme som å gjøre en feberredning, det blir en side av samme sak.

Thorstvedt er ikke i tvil om at Howard fikk ekstremt mye hjelp av vinden, men at vinden var lik hele kampen og derfor må bli tatt med i beregningene.

- Det var et kjempetreff av Howard, og jeg tipper at Bogdan føler seg litt halvteit nå. Og jeg skjønner at keepere holder sammen, men først og fremst så handler det om å vinne. En keeper kan ikke ha dårlig samvittighet for å score, han skal være glad for scoringen sin, sier Thorstvedt videre.

Alle keeperes drøm

Landslagslegenden sier at om det hadde vært han så ville han følt seg helt fantastisk.

- Alle keepere drømmer om å være spiss, de vil jo heller score enn å slippe inn mål. Så det må jo være fantastisk, men tydeligvis ikke for Howard.

- Howard sitt mål er ganske sikkert det mest eksentriske målet jeg har sett, sier Bolton-Manager Owen Coyle til Daily Mail.

- Adam Bogdan var fantastisk og i en god posisjon, men kan ikke klandres for målet. Vi viste karakter og hevet oss, avsluttet han.

Bolton kom tilbake og vant kampen 2-1.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder