MÅLKONGEN IKKE PÅ LANDSLAGET: Bengt Sæternes scoret tre, men burde hatt fem mot Lillestrøm. Her jubler toppscoreren i eliteserien sammen med Charlie Miller (ryggen til). Foto: Hallgeir Vågenes
MÅLKONGEN IKKE PÅ LANDSLAGET: Bengt Sæternes scoret tre, men burde hatt fem mot Lillestrøm. Her jubler toppscoreren i eliteserien sammen med Charlie Miller (ryggen til). Foto: Hallgeir Vågenes

Fantastiske Sæternes scoret tre, men: Blåser i landslaget

FOTBALL

BERGEN (VG Nett) (Brann - LSK 6-2) Bengt Sæternes (30) scoret tre - og spilte til 9 på VG-børsen. Men eliteseriens toppscorer er ikke god nok for Åge Hareide.

  • Morten Stokstad
Publisert: Oppdatert: 16.05.05 23:10

- Det tenker jeg ikke noe på. Jeg prøver bare å holde formen ved like, så får det komme hvis det kommer, sier Bengt Sæternes.

Selv om han er i kanonform, og har scoret syv mål på like mange eliteseriekamper, regner han heller ikke med å få med seg storkampen mot Italia 4. juni.

- Jeg setter ikke av den helgen. Når man ikke har vært så mye med på de viktige kampene, går man ikke rundt og tenker på landslaget, sier Sæternes.

Moderat selvskryt

Han har vist seg som en mann for de store anledninger hittil i Brann-karrieren. I cupfinalen i fjor var han fantastisk og scoret tre mål. I sin første 16. mai-kamp for Brann gjentok han den prestasjonen - og vel så det - foran et utsolgt stadion.

- Det gikk jo greit. Men det er viktig ikke å bli fornøyd med dette, sier Sæternes etter kalasseieren over LSK.

Jubelen ville ingen ende ta etter kampslutt, men det var gjestene som åpnet best. Først da Ragnvald Soma ga Brann ledelsen en halvtime ut i kampen - etter en sleivete opptreden av Per Magne Misund - startet rødtrøyene fotballfesten.

Sæternes omsatte Robbie Winters nydelige heading til 2-0 fem minutter senere. Rett før og rett etter pause ble han snytt for ytterligere to scoringer da Brann feilaktig ble avblåst for offside.

- Synd for dommeren. Jeg gidder ikke å irritere meg over det. Det jevner seg nok ut i løpet av sesongen, sier Sæternes.

Knuste håpet

Michael Mifsuds 2-1-redusering rett før pause ga ny spenning, men i løpet av 14 minutter i andre omgang feide Brann all tvil og motstand til side.

Først banket Raymond Kvisvik inn 3-1 etter herlig forarbeid av Charlie Miller. Så vant Bengt Sæternes ballen foran Frode Kippe, fosset igjennom og lobbet arrogant inn 4-1. Det var et D-moment av en scoring.

5-1 kom etter selvmål fra Kasey Wehrman - før Sæternes satte Brann-punktum 66 minutter ut i kampen: Denne gang var det Anders Rambekk som fikk smake kraftspissens råskap. Alene med Per Magne Misund trillet han enkelt inn 6-1.

- Jeg har ikke noe svar på hva som gikk galt i løpet av de minuttene, sukker en oppgitt LSK-trener Uwe Rösler. Bortsett fra første halvdel av andre omgang var laget hans fullt på høyde med Brann.

- En trussel

Den store forskjellen var Bengt Sæternes.

- Ikke noen enkel jobb å spille mot Sæternes. Han var hele tiden en trussel, innrømmer Frode Kippe.

LSK hadde flere store sjanser til å pynte på resultatet i siste halvdel av andre omgang, men det ble med Robert Korens scoring fire minutter før slutt.

- Vi hadde mange sjanser vi også, men Brann var effektive, sier Kippe.

Alle hyllet Sæternes etter kampen.

- Bengt var fantastisk i dag, sier Martin Andresen.

- Han gjør det meste selv. Det er en kombinasjon av styrke, råskap, hurtighet og presisjon, sier Mons Ivar Mjelde.

Tok ikke av

Den som tok minst av var hovedpersonen selv.

- Jeg har scoret tre mål i en seriekamp før. Det som blir viktig nå er at jeg får holde meg skadefri, fortsetter å være konsentrert - og ikke blir fornøyd, sier Bengt Sæternes.

At han er toppscorer i eliteserien legger han ikke så mye vekt på.

- Jeg vet ikke hvor mye det har å si i begynnelsen av mai, sier mannen som garantert får mest oppmerksomhet i 17. mai-toget i Bergen.

Her kan du lese mer om