Mourinho etter sjokktap og Lindelöf-mareritt: – Vi fortjente ikke bedre

(Huddersfield–Manchester United 2-1) Victor Lindelöf (23) har fått en tøff start på Manchester United-karrieren, og kritikerne hans fikk vann på møllen etter innhoppet mot Huddersfield.

Før storkampen mellom Liverpool og Manchester United, dykket VG inn i tallene som viser at Manchester Uniteds manager, José Mourinho, tradisjonelt sliter mot Jürgen Klopp. Det gikk ikke mye bedre da han møtte David Wagner, mannen de kaller «Klopp-klonen».

VG Live: Vi fulgte sjokkseieren minutt for minutt!

– Denne seieren handlet ikke bare om flaks for vår del: dette var fortjent. Jeg ba spillerne gi alt de hadde med en god innstilling. Det gjorde de, og dette er en stor, stor dag for oss, sier Huddersfields manager etter kampen.

– Vi var på vårt beste, og det var nok ikke Manchester United, fortsetter han.

Manchester United var nok ikke på sitt beste, nei, og problemene startet for alvor etter 23 minutter, da Phil Jones måtte gi seg med en skade. Da kom Victor Lindelöf inn, og den allerede utskjelte svensken skulle få nok en tøff dag på jobben.

Involvert i to baklengs

FORTVILER: Nemanja Matic tar seg til ansiktet i frustrasjon. Victor Lindelöf (i bakgrunnen) var involvert i begge scoringene til Huddersfield. Foto: Andrew Yates Reuters

Huddersfields store dag, startet med at nettopp Lindelöf ble rundlurt av Tom Ince i forkant av 1-0-scoringen.

Tidligere lørdag: Conte tok helt av etter ellevill snuoperasjon

Juan Mata rotet bort ballen og Huddersfield satte i gang en kontring. Hjemmelagets playmaker, Aaron Mooy, spilte ballen til Ince, som etter å ha kjørt litt karusell med Lindelöf, satte avslutningen rett i Uniteds eminente målvakt, David de Gea.

Returen kunne selv ikke de Gea gjøre noe med, og Mooy sendte Wagner & co. i føringen.

Så du denne? Lindelöfs forlovede langer ut mot United

Bare noen minutter senere skulle Lindelöf gi kritikerne mer vann på møllen. Han skulle bare stange unna en lang ball fra Jonas Lössl, Huddersfields målvakt, men i stedet bommet han på ballen. Laurent Depoitre utnyttet feilen, rundet de Gea og doblet vertenes ledelse.

Huddersfield overrasket Mourinho

Huddersfield var nærmest ugjennomtrengelige defensivt, og meget effektive offensivt. På stillingen 2–0 til Huddersfield var heller ikke tallene på Mourinhos side: Ifølge tall fra statistikkleverandøren Opta, har Mourinho aldri klart å komme tilbake og vinne etter å ha ligget under med to mål.

Fikk du med deg? Mourinho flørter med PSG

HVA SKJER? José Mourinho og Manchester United fikk trøbbel i West Yorkshire. Foto: Lindsey Parnaby AFP

Den vonde statistikken klarte han ikke å endre på lørdag, heller.

– Vi fortjente ikke bedre, vi fortjente å tape. Det beste laget vant, og da er det ingenting å si. Jeg vil ikke stå her å kritisere spillerne åpenlyst, sier portugiseren etter kampslutt.

Mourinho innrømmer at han ble tatt på sengen av David Wagners menn.

– Jeg forventet ikke den lidenskapen, viljen og aggressiviteten de viste. De var sterkere enn oss, forteller han.

Sjekk tallene: Engelsk dominans i Champions League

– En så svak kamp er selvfølgelig bekymringsverdig, men jeg velger likevel å være optimistisk, og håper spillerne tar lærdom av dette.

Bare ved én anledning klarte Manchester United å bryte ned Huddersfield-muren. Romelu Lukaku slo et perfekt innlegg til innbytter Marcus Rashford, som reduserte 13 minutter før full tid.

– De spilte med mer lidenskap og aggressivitet, og selv om vi kom mer og mer inn i kampen, er det veldig vanskelig å slå tilbake mot et lag som er så lidenskapelige på stillingen 0-2, sier Ander Herrera til MUTV etter kampen.

Tapet for Huddersfield finner seg inn i rekken av den siste tidens triste United-forestillinger. Først ble det en tannløs poengdeling borte mot Liverpool, etterfulgt av en svak forestilling borte mot Benfica. Sistnevnte endte riktignok i United-seier, etter et ekstremt klønete selvmål.

Manchester-klubbene, som fortsatt troner øverst i Premier League, hadde svært varierende prestasjoner og utfall i sine kamper. Mens Huddersfield tok skalpen på Manchester United, fortsatte Manchester City-festen, med 3-0-seier hjemme på Etihad Stadium.

Kommentar: Premier League slår tilbake

Det betyr at Pep Guardiolas menn er de eneste som fortsatt er ubeseiret i årets Premier League-sesong.

I videovinduet under kan du se den komiske keepertabben som reddet United-seier i Portugal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder