BYTTET UT: En dødssliten Stefan Johansen ble byttet ut av landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter 67 minutter. Da hadde han løpt seg tom og i tillegg fått gult kort. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Landslagskapteinen: – Beste laget vi har møtt

ULLEVAAL (VG)  Landslagskaptein Stefan Johansen var dønn ærlig etter at Tyskland holdt lekestue med Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– La oss være ærlig. I dag tapte vi mot et bedre lag. Det var et fantastisk lag. Det er det desidert beste laget jeg har møtt i min tid på landslaget. Det var klasseforskjell, sier Johansen. Selv begynner han å bli en veteran med 31 landskamper.

Norge startet VM-kvalifiseringen med tre baklengs mot en av verdens beste fotballnasjoner. Det kunne fort blitt verre.

– De var god og det tror jeg alle så. Vi prøvde å ligge tett og kompakt, men de er så gode på ballen at de klarte å spille seg gjennom uansett. Det var klassespillere utpå der, sier Johansen på vei ut i Oslo-mørket.

Sjekk børsen - slik spilte Norge

Fulham-proffen mener de norske spillerne kan lære av fotballeksjonen på Ullevaal Stadion.

– Vet hvor lista ligger

– Nå vet vi hvor lista ligger. Jeg tror ikke vi møter noe bedre landslag enn dette. De var fantastisk og nå vet vi hva vi må strekke oss etter. Det er bare å komme seg på trening. Det er langt opp, men får vi spille i klubbene våre og utvikle oss videre, så kan vi ta nye steg.

– Det var kanskje ikke denne kampen vi måtte vinne?

– Vi hadde jo lyst til å overraske dem og vinne. Men de var selvsagt store favoritter og viste klasse i alle spillets faser. Jeg er veldig, veldig imponert over det de viser. Vi har gått gjennom videoene av dem og vi har sett at de har slitt i noen kamper, men i dag var de på sitt beste. Da ble det tøft å stoppe de.

Kunne vært verre

– De var en del bedre enn oss. Det får vi innrømme. Det ble vanskelig, sier Veton Berisha. Han måtte spille like mye back som midtbanespiller da tyskerne gang på gang doblet på kantene.

VG-kommentar: - Hvor mye mer tåler denne mannen?

– Når du møter en motstander som Tyskland hvor backene spiller som kanter og kantene skjærer inn må du gjøre den jobben. Gjør du ikke det kan du får fire-fem-seks i sekken, sier Berisha.

Han går ikke med på at starten på VM-kvalifiseringen ble et lite mareritt.

– Bedre lag har gått på større smeller mot Tyskland enn det vi gjør, men vi skulle jo ønske at vi fikk ett eller tre poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder