Kontraktløs etter sesongen – vurderes av Odd

KAN BLI TOPPSCORER: Torbjørn Agdestein jubler etter å ha scoret sitt niende Tippeliga-mål for sesongen og gratuleres av Robert Kling og Nemanja Tubic. Kamal Issah og Stabæk får en tøff jobb med å unngå nedrykk. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Haugesund-sensasjonen kan forsvinne

NADDERUD (VG) (Stabæk – Haugesund 0-1) Torbjørn Agdestein (24) kjemper om å bli en av historiens mest overraskende toppscorere. Men neste år kan han være tapt for Haugesund.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Med sitt niende mål for sesongen forverret han Stabæk-krisen og ble matchvinner på Nadderud. Nå er han to mål bak Christian Gytkjær i kampen om å bli Tippeligaens mestscorende i 2016.

– Gytkjær og jeg er gode venner. Vi kjenner hverandre godt. Han skal vite at jeg ikke er langt bak ham. Jeg kommer til å jakte ham hele sesongen. Forhåpentligvis klarer jeg å fortsette den trenden jeg er i, sier Agdestein til VG.

– Tror du at du klarer å bli toppscorer Tippeligaen?

– Ja, det tror jeg, svarer spissen som ble leid ut til Kristiansund i deler av fjorårssesongen.

Les også: Se hvilken gammel helt som kan bli Stabæks redningsmann

Vurderes av Odd

Neste år kan imidlertid Torbjørn Agdestein være tapt for FK Haugesund. Kontrakten varer bare ut denne sesongen, og VG vet at blant annet Tippeliga-toer Odd snuser på Stord-gutten.

GODE KORT PÅ HÅNDEN: Med ni Tippeliga-scoringer har Torbjørn Agdestein et godt utgangspunkt når fremtidsmulighetene skal vurderes etter denne sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Det har ikke jeg hørt noe om, sier Agdestein.

– Agenten min (Stig Lillejord) styrer det. Jeg vil ikke høre noe før det blir mer konkret. Jeg konsentrerer meg om fotballen, tillegger han.

Odds daglige leder Einar Håndlykken vil ikke å kommentere om klubben vurderer å tilby Haugesund-storscoreren kontrakt. Midlertidig trener Andrea Loberto håper at rogalendingene klarer å overtale Agdestein til å forlenge avtalen.

– Vi ønsker å beholde Torbjørn. Han er en viktig spiller på banen, men også utenfor. Selv om han ikke er fra selve Haugesund, så er han en lokal spiller som er veldig viktig for miljøet vårt, sier Loberto.

– Jeg er sugen på å spille fotball. Og jeg er sugen på å spille for Haugesund ut sesongen. Så får vi se hva som skjer etter det. Alt er egentlig aktuelt, sier Agdestein.

Les også: Dempsey sa opp: – Kom som et sjokk

Lærte mye som Brighton-proff

Husker du denne? Torbjørn (18) er Norges nye England-proff

Han reiste fra Stord til Brighton i slutten av tenårene, og var også en periode i skotsk fotball, men måtte hjem til Vestlandet for å slå ut i full blomst.

– Årene i England gjorde mye med meg. Da utviklet jeg meg veldig som fotballspiller og som mann. Det eneste gode fra perioden i Skottland var at jeg lærte at jeg kan ha det veldig mye bedre andre plasser. Jeg fikk ikke spille noe og treningene for de som ikke spilte var helt forferdelig. På seks måneder gikk jeg opp 15-20 kilo. Det var ikke helt bra for meg.

Les også: Drømmestart for Loberto etter Dempsey-avgang

Takket være Agdestein er Haugesund med i toppen av tabellen. Med fem poeng opp til Brann på bronseplass kan det bli en hyggelig høst i filmbyen.

– Torbjørn er en spiller som først og fremst gjør en kanonjobb for laget. Du ser hvilken jobb han legger ned som enslig spiss her. Han er også en veldig blid fyr som er viktig for spillergruppa. Og i år har han også lyktes med å score mål. Han har jobbet hardt over tid, vokst med tilliten og får belønningen nå, sier Andrea Loberto.

– Jeg kommer fra to sesonger der jeg nesten ikke har scoret mål. Og nå har jeg ni rett etter halvveis. Det er kjekt, sier Torbjørn Agdestein.

Les også: Bentley og Occean snudde kampen for Odd

Les også

 1. Alanzinho (33) kan bli Stabæks redningsmann

  NADDERUD (VG) (Stabæk – Haugesund 0-1) Storscorer Torbjørn Agdestein (24) sendte Stabæk lenger ned i gjørma.
 2. VG tipper søndagens Tippeligakamper: Brann fortsetter hjemmeformen

  Hjemmesterke bergensere må unnvære et par sentrale spillere, men på motsatt banehalvdel står Tippeligaens tredje…
 3. LSK hudfletter Norges beste dommer

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 3-4) LSK-spillerne går i strupen på Norges mest meritterte dommer, Svein Oddvar…
 4. Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 3-4) Etter at LSK slapp inn fire mål på en omgang mot RBK mener Ivar Hoff at…
 5. Bursdagsbarnet Sander (19) ble Moldes helt

  MOLDE (VG) (Molde-Bodø/Glimt 3-2) To ganger smalt det fra Bodø/Glimt – først fra Patrick Berg og så fra Trond Olsen.

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. FK Haugesund
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Fagermo og nysigneringen uenige om proff-råd

 2. Agdestein klar for Odd - Frode Johnsen har vært speider

 3. Drømmestart for Loberto

 4. Satte spiss på Fagermos etterlengtede feiring

 5. Occéan-kanon og Odds første hjemmeseier siden juli

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder