SAMARBEID: Haugesunds sportssjef Jostein Grindhaug (t.h.) og tidligere trener Mark Dempsey i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt på Haugesund Stadion. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Dempsey møtte Grindhaug: – Svært følelsesladet

Har skrevet brev i lokalavisen

Mandag møttes den tidligere Haugesund-treneren, Mark Dempsey (52), og sportssjef Jostein Grindhaug (43) for første gang etter den dramatiske avgangen forrige uke. I et avskjedsbrev takker han for seg.

Andrine Davidsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mark Dempsey forlot jobben som trener for FK Haugesund torsdag i forrige uke. Onsdag har han skrevet et langt avskjedsbrev i Haugesunds Avis. Der skriver han blant annet om at han og Jostein Grindhaug møttes på Haugebanen, i byen, mandag.

«Det var et svært følelsesladet møte for oss begge. Vi var enige om at vi kunne og burde ha gjort ting mye bedre. Det er svært trist og tragisk at vi på en eller annen måte ikke klarte å få dette til å fungere. Som en konsekvens har mange mennesker blitt berørt, noen mye mer enn andre. Vi må begge akseptere det, lære av det – og gå videre.»

Har du lest denne? Dempsey sier han hadde store samarbeidsproblemer med Grindhaug

«Jobbet ekstremt hardt»

Da nyheten om oppsigelsen ble kjent sa Dempsey til VG at han over lang tid hadde slitt med å samarbeide med den tidligere treneren, Grindhaug. Grindhaug gikk før årets sesong over i rollen som sportssjef i klubben.

Samtidig uttrykker han gjennom avskjedsbrevet en stor takknemlighet overfor klubben og menneskene i byen.

«Jeg er vært svært stolt over å ha vært leder av laget som har prestert så godt i eliteserien. Vi delte en visjon fra dag én, spillerne og ansatte. Og vi jobbet alle ekstremt hardt for å gjøre visjonen til virkelighet», skriver Dempsey.

Haugesund har hatt syv seirer, fire uavgjort og fire tap med Dempsey som hovedtrener. Forrige sesong var briten assistenttrener under Grindhaug

Les også: Scheie om Dempsey-avgangen: – Først og fremst veldig trist for Haugesund

– Fikk ikke gjort jobben min

– Jeg ville ikke si til klubben at det enten var meg eller ham. Så da leverte jeg min oppsigelse onsdag, sa Dempsey til VG forrige torsdag.

Den avgåtte treneren fortalte at han mener sportssjefen blandet seg for mye i hans vurderinger og oppgaver, og at det var mangel på kommunikasjon og klare rollefordelinger.

– Noen vil kanskje si at dette burde vi jobbet oss gjennom, men dette forholdet fungerte ikke. Jeg følte ikke jeg fikk gjort jobben min skikkelig.

Dempsey sa også opp jobben én måned før han trådte av, men ble da enig med klubbledelsen om å prøve igjen. Han fortalte til VG at avskjeden er noe han har tenkt på i lang tid. Samtidig hevdet daglig leder Eirik Opedal overfor VG at Dempsey skal ha sagt opp tre ganger i løpet av sommeren; to ganger skriftlig og én gang muntlig.

Fikk du med deg denne? Drømmestart for Loberto

Fortsatt venner

Lørdag møtte Grindhaug pressen etter en knusende 4-1 seier mot lokalrivalen Viking. Han svarte på Dempseys kritikk rettet mot han. Sportssjefen fortalte at han aldri blandet seg inn i laguttak, deltok ikke på et eneste spillermøte, og var ikke med på en eneste bortekamp.

– Arbeidsfordelingen har vært klar fra dag 1. Det har både «Demps» og Andrea (Loberto, assistentrener) vist forståelse for.

De faglige uenighetene med Dempsey mener Grindhaug han har klart å takle, men å bli gjort til hovedgrunnen til hans avskjed, og å høre at de to ikke var venner, var verre for sportssjefen å takle.

– Jeg synes det er urettferdig at jeg får skylden. Det er vondt, det er tirst, det er skuffende og jeg blir også forbannet. Samtidig tror jeg det er tilfeldig at det er jeg som får høre det når han forteller sin versjon i mediene, sa Grindhaug til VG i forrige uke.

Han sa også at han fortsatt ser på Dempsey som en venn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder