MÅLSCORER: Gareth Bale scoret 19 mål på 23 ligakamper forrige sesong. Denne sesongen brukte han bare litt over minuttet på å åpne kontoen. Marco Asensio, lagets andre målscorer, kan sees i bakgrunnen. Foto: Alvaro Barrientos AP

Zidane hyller Bale: – Han var fantastisk

Waliseren åpnet målkontoen etter 73 sekunder

(Real Sociedad - Real Madrid 0-3) Real Madrid manglet både Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, men fikk likevel den La Liga-starten de ønsket seg i et ampert oppgjør på Anoeta.

Publisert:

Gareth Bale var det eneste medlemmet i den beryktede BBC-trioen på topp som var klar til dyst da Real Madrid åpnet La Liga borte mot Real Sociedad. Cristiano Ronaldo er ennå ikke friskmeldt som følge av skaden han pådro seg i EM-finalen mot Frankrike.

Men allerede etter ett minutt viste walisiske Bale at han er et lite angrep alene. Han steg opp mellom to Sociedad-stoppere på innlegget til Dani Carvajal - og stanget bortelaget i føringen etter 73 sekunder, det i en kamp som på forhånd ble omtalt som en mulig snubletråd for det spanske hovedstadslaget.

Ramos til VG: - Vi er klare for Barcelona og Atlético

– Veldig god og positiv

Men Real Madrid snublet ikke, og selv om de ikke sørget for den målfesten Barcelona lagde da de serieåpnet mot Real Betis lørdag, overbeviste Zinedine Zidanes menn.

– Bale har selv sagt at dette er et veldig viktig år for ham. Han var fantastisk i kveld. Veldig god og positiv, skryter Zidane på pressekonferansen etter kampen.

Fem minutter før pause var det Marco Asensio sin tur til å vise seg frem. Unggutten omtalt som «Spanias største talent» av tidligere landslagstrener Vicente del Bosque, viste stoisk ro da han lobbet ballen elegant over burvokter Rulli etter å ha blitt spilt gjennom på nydelig vis av stopper Raphaël Varane.

– Alle spillerne la inn ned en solid innsats i dag. Vi angrep sammen og forsvarte sammen, akkurat som et lag skal. Det var en god kollektiv forestilling, sier Zidane.

Se video! Asensio-perle på Lerkendal da Madrid vant Supercupen

Men det var ikke bare fryd og gammen blant Real Madrid-spillerne, som misbrukte flere sjanser til å gå opp til 3-0 i den andre omgangen samtidig som Sociedad også kunne ha redusert.

Med drøye 20 minutter igjen å spille oppsto det amper stemning mellom Real Madrid-spiss Álvaro Morata og Sociedad-forsvarer Yuri Berchiche.

Morata, tydelig oppgitt over det han nok mente var holding, ga Sociedad-backen et kakk på foten, og øyeblikket senere sto de to med pannene mot hverandre, før Morata så gikk i bakken.

VGs store tabelltips: Spår Real Madrid på topp

– Best tenkelige start

Dommeren lot det hele være, men måtte opp med kortboken da spillerne på de to lagene barket sammen snaue fem minutter før slutt, i kjølvannet av at Bale gikk ned og tok seg til ankelen.

TV-bildene viste at både Marcelo og Sergio Ramos dyttet litt borti unggutten Mikel Oyarzabal, før Lucas Vazquéz vartet opp med noe som lignet på et forsøk på kvelertak på Berchiche. Da endte sistnevnte, også han i fyr og flamme, opp med gult sammen med Real Madrid-kaptein Ramos.

Bale kom seg etter hvert på beina, og på overtid rundet han keeper og sørget for at det endte 3-0 og med tre poeng til Real Madrid i seriepremieren.

– Best tenkelige start på La Liga, selv med mange spillere ute, kommenterte Roar Stokke på Viasat.

– Å vinne uten å slippe inn, er det beste, sier manager Zidane.

– Det er en veldig vanskelig bane å spille på, men vi fikk et tidlig mål. Nå ser vi frem mot litt hvile, før vi skal begynne å tenke på neste kamp, fortsetter han.

Les også: Hevder Ødegaard har forlenget med Real Madrid

Atlético snublet: – Sykehus!

Det så ut til at Atlético Madrid skulle stikke av med alle poengene i hjemmekampen mot Alavés. De hadde måttet vente helt til ett minutt på overtid i andre omgang, men da Fernando Torres skaffet en straffe som debutant Kevin Gameiro scoret på, trodde de fleste at Atlético kom til å slå Alavés 1-0.

Men så klinket Manu Garcia til fra distanse og sikret et nærmest mirakuløst poeng for nyopprykkede Alavés. 1-1.

– Har du sett. Alaves utlikner. Sykehus, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

– Helt ufattelig, ubegripelig og utrolig at vertene ikke vinner, skriver Viasat-ekspert på spansk fotball Petter Veland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder