RBK-KLAR: Den tidligere Godset-keeperen har signert for trønderne.

RBK-KLAR: Den tidligere Godset-keeperen har signert for trønderne. Foto: Steve Dipaola Ap

Rosenborg henter Larsen Kwarasey og Bakenga

Rosenborg henter landslagskeeper og tidligere Strømsgodset-spiller Adam Larsen Kwarasey og henter tilbake Mushaga Bakenga.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den tidligere Strømsgodset-keeperen er klar for Rosenborg på en permanent avtale fra Portland Timbers.

Larsen Kwarasey har 24 landskamper for Ghana og forlot Tippeligaen og Strømsgodset i 2015 når han signerte for Portland Timbers i MLS.

Trønderne har sett etter en erstatter for André Hansen som pådro seg en skade tidligere denne måneden. De siste kampene har Pavel Londak stått i mål for Rosenborg.

En annen som er klar for trønderne er Mushaga Bakenga. Det bekreftet trønderne sin hjemmeside mandag ettermiddag etter at TV 2 meldte det tidligere på dagen.

– Det er godt å være hjemme igjen, uten tvil. Dette har jeg ønsket meg helt siden vi begynte å snakke litt sammen før sommeren, sier Mushaga Bakenga til rbk.no.

Spissen scoret 16 mål på 47 kamper for Rosenborg mellom 2009 til 2011, før han dro til belgiske Club Brugge. 23-åringen har vært innom en rekke klubber etter det, blant annet på utlån til Molde.

– Konkurransen i RBK er knallsterk, og det er ikke slik at jeg tror jeg kommer til å spasere rett inn på laget, men jeg er sikker på at jeg vil utvikle meg sammen med Kåre og laget.

– I årene jeg har vært ute føler jeg at jeg er blitt bedre på det jeg var god på, og så har jeg forbedret svakhetene mine veldig mye.

Bakenga som er født i Trondheim, ble hetset sterkt av RBK-fans når han ble utlånt til Molde før forrige sesong.

LES OGSÅ: Lagkamerater ut mot hets av Bakenga

PS! Mens Rosenborg signerte to spillere mandag, hanket Tippeliga-toer Odd inn den hurtige kantspilleren Stefan Mladenovic (22). Han kommer fra Pors.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder