SJELDENT ENIGE: Tony Pulis, her som Stoke-manager, og Arsenal-sjef Arsene Wenger har ikke alltid vært like gode venner.
SJELDENT ENIGE: Tony Pulis, her som Stoke-manager, og Arsenal-sjef Arsene Wenger har ikke alltid vært like gode venner. Foto: Jon Super Ap

Slik ble Wenger og Pulis «uvenner»

VGs oddstips: «Alltid» hjemmeseier når disse managerne møtes

FOTBALL

West Bromwich-manager Tony Pulis og Arsenals Arsene Wenger har hatt sine diskusjoner de siste årene. I dag møtes de for 14. gang som Premier League-managere.

  • Knut Arne Hansen
Publisert:

Det hele startet i 2008 da Wenger beskyldte flere av Stoke-spillerne for å gå inn for å skade spillerne hans etter 1-2-tapet på Britannia.

– Den kommentaren fikk meg til å smile. Det var bare ett lag som fikk et rødt kort, og sist jeg så kampen i reprise var det ikke en Stoke-spiller som fikk det, kommenterte Pulis.

Robin van Persie fikk direkte rødt kort, etter å ha gått hardt inn i en duell med keeper Thomas Sørensen.

To år senere angrep igjen Wenger igjen Stoke-spillerne for å takle i overkant hardt etter at tre spillere måtte forlate banen med skade. Spesielt skrekkskaden til Aaron Ramsey etter en takling fra Ryan Shawcross huskes fortsatt av mange.

– Taklingen fra Shawcross var fryktelig. Ikke kom å fortelle meg hvor snill han er. Det er ikke akseptabelt at vi må bytte ut tre spillere på grunn av skader, sa han.

Les også: Arsenal klarte kun uavgjort mot Crystal Palace

Sammenlignet Pulis-lag med rugby

Senere samme år mente Wenger at Pulis-spillestil kunne sammenlignes med rugby.

– Du kan ikke si det er fotball lenger, de bedriver rugby mot keeperne. Det har ingenting med fotball å gjøre, sa han.

Da svarte den daværende Stoke-manageren følgende:

– Wenger blir oppfattet som en geni, men han har ikke levert på seks år. Jeg har ikke noen imot utenlandske managere. De er veldig hyggelige, bortsett fra Arsène Wenger.

Diskusjonen rundt spillestilen til Stoke og Pulis fortsatte, og i 2012 gikk manageren igjen til motangrep mot Wenger.

– Man snakker om at vi spiller stygt, likevel har ikke lagene jeg har ledet fått like mange røde kort som lagene under ledelse av Arsène Wenger. Det er det ingen som snakker om.

Men etter at Pulis forlot Stoke har tonen stadig blitt hyggeligere mellom de to managerne. Wenger har blant annet uttalt at jobben Pulis utrettet et mirakel i Crystal Palace i 2014.

– Det er ingen tvil om at det var litt gnister da jeg var i Stoke. Jeg synes det er sånn det skal være. Ni av ti ganger er tonen en helt annen når kameraene er slått av. Vi blir andre mennesker. Mer hyggelige, sa Pulis for en snaut år siden.

Kommentar: Please, la denne mannen vinne gullet

«Alltid hjemmeseier»

Torsdag kveld møtes de to managerne for 14. gang – kun én av de 13 første kampene har endt med borteseier. Pulis har tapt syv av syv ganger borte mot Arsenal.

– Jeg er vant til å bli slaktet når jeg besøker Emirates, sa Pulis forrige sesong. Dagen etter tapte West Brom 1–4 borte mot Arsenal.

Arsenal, som ikke er i sin beste form med kun fire seiere på sine 13 siste kamper er ute av tittelkampen, og har nå mer enn nok med å forsvare en Champions League-plass neste sesong.

West Brom er heller ikke i kjempeform om dagen, men kun ett poeng på sine fire siste kamper. Dette er et oppgjør Arsenal bør vinne – og dermed kan de sikre seg Premier League-seier nummer 500 – men 1,20 i odds frister ikke veldig.

Mer fristende er over/under-spillene. Under 1,5 mål gir 3,75 i odds, mens under 2,5 gir 2,00 i odds. Går man for under 1,5 mål, er kanskje et rent resultattips på 1–0 like spennende til 7,50 i odds.

I halvparten av West Broms bortekamper blir det scoringer under 1,5 mål denne sesongen. Fire ganger har Arsenals hjemmekamper endt med under 1,5 mål. Hele 11 av 16 bortekamper for Pulis og co. har denne sesongen hatt under 2,5 mål, mens ni av Arsenals 16 hjemmekamper har ikke hatt tre mål eller mer. Fem av de åtte siste oppgjørene mellom disse to lagene har hatt under 2,5 mål.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om