AVGJORDE MED PERLE: Riyad Mahrez har nettopp scoret og løftes opp av Danny Drinwater, mens Danny Simpson og Wes Morgan kommer jublende til foran ville Leicester-fans. Foto: Tim Ireland , Ap

«Bortehelten» løftet Leicester til himmels igjen

Manager Claudio Ranieri sprudlet av glede etter ny seier

(Watford-Leicester 0-1) Det gjenstår ni serierunder i Premier League, og i kveld sørget bortemålsspesialisten Riyad Mahrez (25) for at Leicester topper tabellen med fem poeng. Vinnermålet mot Watford var en skikkelig lekkerbisken.

Publisert:

For da 56 minutter var spilt på Vicarage Road i London, så viste den algeriske teknikeren klasse - som han har gjort så mange ganger før denne sesongen. Så langt har 25-åringen vært involvert i 26 av Leicesters scoringer, og i kveld satte han inn sitt 15. mål.

Kommentar: Leicester-gull vil være den nest største sensasjonen i engelsk fotball

En svak halvklarering av Watford-forsvarer Jose Holebas ble plukket opp av Mahrez som med venstrefoten plasserte ballen lekkert opp i krysset til høyre for keeper fra 15 meters hold.

Det var Mahrez' 11 ligascoring på bortebane denne sesongen, og Leicester-fansen tør kanskje snart virkelig å drømme om det som er i ferd med å bli et av tidenes eventyr i engelsk fotball.

Sky Sports spurte Leicester-manager Claudio Ranieri etter kampen om han er heldig som har Mahrez på laget.

MANAGERENS FAVORITT: Claudio Ranieri gir Riyad Mahrez en klem idet målscoreren blir byttet ut fem minutter før slutt. Borteseieren mot Watford ga Leicester en større luke på toppen av tabellen. Foto: Eddie Keogh , Reuters

– Jeg synes det er han som er heldig som er på laget vårt, svarte italieneren og brøt ut i latter.

Så fikk han spørsmål om Mahrez kan spille for noen av «topp seks»-lagene i Premier League.

– Jeg mener han kan spille for oss! parerte Ranieri med et digert glis.

– Dette var en viktig seier, og en skikkelig krig. Nå blir det krig for alle fremover - ikke bare for oss. Vi skapte fire-fem sjanser, mens Watford skapte to-tre. Vi er så glade nå. Vi ville vise hva vi har i oss. Viljen er så sterk, og vi har en glimrende mulighet, men vi vet at veien er veldig lang og veldig tøff, sa Ranieri til BBC.

Det beste bortelaget

Etter at Tottenham og Arsenal delte poengene i en dramatisk 2-2-kamp tidligere i dag, så fikk Leicester sjansen til å øke forspranget i kveldskampen.

Arsenal sjokkerte Tottenham med ti mann

Den muligheten grep de, og seieren mot Watford sørger for at luken ned til Tottenham er på fem poeng. Arsenal er åtte poeng bak, og Manchester City på fjerdeplass er ti poeng bak.

Les også: City holdt lekestue med jumbolaget

Leicester har tatt 31 poeng på bortebane så langt i sesongen, og det er fem poeng mer enn noe annet lag. Samtidig har laget scoret flest mål av alle Premier League-lagene i 2. omgang.

Drømmen lever

Claudio Ranieris mannskap har hatt en fantastisk sesong, og har for øyeblikket 11 poeng ned til West Ham på femteplass. Blir «The Foxes» topp fire, så er det duket for Champions League-fotball neste sesong. Hvem hadde trodd det i august i fjor?

Laget måtte slite for seieren mot Watford. Før pause ble det skapt lite, men stjernespiss Jamie Vardy misbrukte en gigantsjanse etter 23 minutter da han fikk ballen servert fra Mahrez.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HØYT OPPE: Denne Leicester-supporteren og hans kolleger koste seg stort på Vicarage Road i kveld. Foto: Eddie Keogh , Reuters

I pausen byttet Ranieri inn Andy King og Jeffrey Schlupp. De var med på å få fart på bortelaget, som etter Mahrez' perlescoring dominerte stort. Huth og Mahrez hadde de beste mulighetene til å øke ledelsen, mens Odion Ighalo satte Watfords beste sjanse rett på Kasper Schmeichel i Leicester-målet.

Leicester spiller sin neste ligakamp hjemme mot Newcastle, mens Crystal Palace (borte), Southampton (hjemme) og Sunderland (borte) er de neste hinderene på veien.

Fakta, Premier League:

Chelsea – Stoke 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Bertrand Traoré (39), 1-1 Mame Biram Diouf (85).

41.381 tilskuere.

Everton – West Ham 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Romelu Lukaku (13), 2-0 Aaron Lennon (56), 2-1 Michail Antonio (79), 2-2 Diafra Sakho (82), 2-3 Dimitri Payet (90).

Rødt kort: Kevin Mirallas, Everton (to gule).

Manchester C. – Aston Villa 4-0 (0-0)

Mål: 1-0 Yaya Touré (48), 2-0 Sergio Aguero (50), 3-0 Aguero (60), 4-0 Raheem Sterling (66).

53.892 tilskuere.

Newcastle – Bournemouth 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Steven Taylor (selvmål, 28), 0-2 Joshua King (70), 1-2 Ayoze Perez (81), 1-3 Charlie Daniels (90).

49.000 tilskuere

Southampton – Sunderland 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Jermain Defoe (85), 1-1 Virgil van Dijk (90).

Rødt kort: José Fonte, Southampton.

31.458 tilskuere

Swansea – Norwich 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Gylfi Sigurdsson (61).

20.929 tilskuere.

Tottenham – Arsenal 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Aaron Ramsey (39), 1-1 Toby Alderweireld (60), 2-1 Harry Kane (62), 2-2 Alexis Sánchez (76).

Rødt kort: Francis Coquelin (to gule).

35.762 tilskuere.

Watford – Leicester 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Riyad Mahrez (56).

20.884 tilskuere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder