Hva er dette?

VGs oddstips: Hjemmesterke Malmö slår tilbake

I SLAG: Magnus Wolff Eikrem har hatt en meget god sesong for Malmö denne sesongen. Foto: Andreas Hillergren NTB scanpix

Sjekk Eikrems suverene tall i Allsvenskan

Ingen har tatt flere målpoeng enn Magnus Wolff Eikrem (26) i Allsvenskan denne sesongen. Med sine 15 målgivende pasninger – og fire scoringer – er han totalt overlegen i kategorien.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Eikrem har vært på banen i 21 av 22 seriekamper, og spilt totalt 1522 minutter. Med andre ord leverer han ett målpoeng om lag hvert 80. minutt han er på banen.

– Det er veldig imponerende. Jeg vet fra tiden hans i Molde at han har en veldig god pasningsfot. Han har ikke vært helt der han var da han var på topp i Molde, men i år ser det ut til at han har begynt å finne seg selv. Jeg hadde veldig store forventninger til ham da han kom til Malmö, og i år kjenner jeg ham igjen fra tiden han var på sitt beste, sier den svenske fotballeksperten Daniel Nannskog.

Leste du denne? NRK får kritikk for Nordlies dobbelttrolle

Med 15 målgivende pasninger har Eikrem over dobbelt så mange som nestemann på listen – Häckens Samuel Gustafson og Niklas Bärkroth fra Norrköping står begge med syv målgivende pasninger.

– Det er ingen tvil om at han har kvaliteter. Det viste han også glimt av forrige sesong, denne i år har han levert i kamp etter kamp, og det kjennetegner gode spillere.

– Jeg trodde virkelig han skulle få en god sesong med Åge Hareide som trener, da fikk han mye tillit. Men det virket ikke som formasjonen de spilte under Hareide ikke passet ham helt. Nå ser han ut til å ha funnet sin rolle i laget bedre, i tillegg har han gode angripere foran seg til å ta vare på sjansene de får. Vidar Örn Kjartansson, som var i Vålerenga, er jo toppscorer i Allsvenskan, fortsetter Nannskog, om spissen som 30. august ble solgt til Maccabi Tel Aviv.

Ikke overrasket

IMPONERT: Daniel Nannskog er ikke overrasket over Magnus Wolff Eikrems suksess i Allsvenskan denne sesongen. Foto: Tore Kristiansen VG

Den tidligere Stabæk-spissen er ikke overrasket over at spillere med en fortid i Tippeligaen dominerer i Allsvenskan.

– Det er to ganske jevne ligaer. Eikrem og Jo Inge Berget husker jeg godt fra tiden i Tippeligaen, og jeg sa tidlig at de kom til å bli profiler i Allsvenskan. Sammen med Kjartansson er de toppspillere i ligaen.

Men om Eikrem er klar for større oppgaver enn svensk- og norsk fotball er han ikke helt sikker på. 26-åringen har en fortid som junior i Manchester United, han har spilt Premier League og Championship med Cardiff og prøvd seg i nederlandske Heerenveen, før han endte opp i Malmö.

– Han har vært jevnt god hele sesongen, men det er nå – mot slutten av sesongen – vi får se hva som bor i ham. Når gullet skal avgjøres. Om han står frem i de avgjørende kampene, eller om han forsvinner litt. Det er i de øyeblikkene man ser hvilke kvaliteter som virkelig bor i ham. Jeg vil se hvordan han takler det, før jeg vil påstå at han er klar for større oppgaver.

Ga fra seg initiativet

Og nå kommer kampene Nannskog nevner på rekke og rad. For etter tapet mot Hammarby sist, ga Malmö fra seg initiativet i toppen av Allsvenskan. Laget ligger nå to poeng bak regjerende seriemester Norrköping med åtte serierunder igjen å spille.

Disse lagene møtes i det som fort kan bli en seriefinale i Norrköping 16. oktober, men før det venter to hjemmekamper og en tøff bortekamp mot Häcken. Men først Elfsborg på hjemmebane torsdag kveld.

Gjestene startet sesongen svakt – med fire tap på de fem første seriekampene. Men på de 17 neste kampene har laget kun tapt tre seriekamper. Malmö var blant lagene som slo Elfsborg i starten av sesongen. Da ble Markus Rosenberg matchvinner – etter pasning fra Eikrem.

Etter tapet mot Djurgården sist, tror vi Malmö kommer seg tilbake på vinnersporet her, selv om Elfsborg har tatt fire poeng på sine to siste oppgjør i Malmö. Vertene har tatt 28 av 33 mulige poeng på eget gress denne sesongen, mens fem av Elfsborg syv tap har kommet på bortebane. 1,58 er oddsen for at Malmö vinner dette, mens oddsen for at de vinner med ett mål – som fort kan skje – er 3,50. Kampen har spillestopp 18.55, og vises på TV 2 Sport Premium 7.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Svensk fotball

Flere artikler

 1. Eikrem mot Malmö-exit denne sommeren

 2. Molde-stjernen risikerer å miste resten av høsten

 3. Eikrem er hjemme i Molde for godt: – Sikker på at vi kommer til å vinne igjen

 4. Malmö-profil kritiserer Lars Lagerbäcks Eikrem-vraking

 5. Pluss content

  Se hvem som kom på årets lag!

 6. Berget scoret og Malmö FF tok ligagull

Fra andre aviser

 1. Eikrem-suksessen fortsetter: To nye målgivende i Malmö-seier

  Aftenposten
 2. Eikrem kåret til årets midtbanespiller i Sverige, men er ikke enig i avgjørelsen

  Aftenposten
 3. Sesongen er langt fra over, men Eikrem er allerede historisk i Sverige

  Aftenposten
 4. Sesongen er langt fra over, men Eikrem er allerede historisk i Sverige

  Bergens Tidende
 5. Eikrem kåret til årets midtbanespiller i Sverige, men er ikke enig i avgjørelsen

  Fædrelandsvennen
 6. Eikrem forlenger ikke kontrakten med Malmö - ferdig etter sesongen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder