TIL UNITED: Paul Pogba under kvartfinalen mot Island i fotball-EM i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Mourinho: – United er perfekt for Pogba

Paul Pogba (23) koster flesk for Manchester United – og prislappen får enkelte til å brekke seg. Men United-sjef José Mourinho gliser bredt.

  • Sindre Øgar

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg så ham på Instagram. Han svømmer, driver med karate, løper, spiller basketball og fotball – han gjør alt, så han må være klar, sier Mourinho ifølge ManchesterEvening News.

Han er med andre ord optimistisk med tanke på Pogba-legesjekken Manchester United bekreftet tidligere på dagen.

– United er den perfekte klubben for å ta ham til nivået han ønsker å være på. Premier League er det perfekte miljøet for det. Hvis du ønsker å bli den beste spilleren i verden, så er du i trøbbel hvis du går til Real Madrid eller Barcelona, fordi jeg ikke tror at de to spillerne der tillater deg det, sier Mourinho.

– Vi har alt å gi ham, og vi vet årsakene til at han kommer til oss. Pengene vil han få i enhver klubb. Han kommer fordi han kjenner klubben, han kjenner byen, han kjenner noen av spillerne og han ønsker å bli en viktig del av Manchester United-prosjektet.

Les også: Blir «småkvalm» av overgangen

– Fantastisk

Mourinho sier er glad for at United «endelig har fått ham».

– Det er fantastisk at en så god spiller er hos oss. Han kommer til et vinnerlag, et lag som har vunnet sine to siste kamper, i FA-cupen og i dag. Han må jobbe hardt for å spille seg inn på laget, sa United-manageren ifølge BBC etter kampen.

191 centimeter høye Pogba kommer trolig til å koste Manchester United 1,1 milliard kroner i overgangssum til Juventus. Han blir dermed tidens dyreste spiller, foran Gareth Bale (til Real Madrid for 963 millioner) og Cristiano Ronaldo (til Real Madrid for 937 millioner kroner).

Zlatan: – Vi har noe stort på gang

– Overganger på høyde med et kvart statsbudsjett er noe jeg ikke greier å se uten å bli småkvalm, men de får en fantastisk spiller. Det å vinne titler koster, og det er det de bygger for, sier fotballekspert Lars Tjærnås til VG.

Viasats kommentator Roar Stokke omtaler milliardovergangen som «nitrist».

– Jeg kan ikke gjøre noe med det, men denne utviklingen er trist. Det er kjøp som gjelder og ikke utvikling. Og mye av regningen betaler fansen for gjennom draktkjøp, dyre billetter og kostbare TV-rettigheter. Kapitalismen har festet grepet i fotballen. Er det fortsatt noen som mener at dette gagner det engelske landslaget og de engelske talentene? sier Stokke.

– Når altfor mange snakker er det ingen som forstår noe. Snakker veldig snart, skrev Pogba selv på Twitter i går ettermiddag.

– Best som indreløper

United-sjef José Mourinho har hentet Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly og Henrikh Mkhitaryan til Old Trafford, men spillet har ikke gått på skinner i pre-season. Men i dag ble Leicester slått i Community Shield.

Gråt på Fergusons kontor - nå er Pogba klar for United

Tjærnås kommer med en liten United-advarsel når VG ber ham om å sette opp et toppet United-lag etter siste Pogba-nytt.

– Jeg har problemer med å plukke ut en toppet ellever, og det er helt nødvendig hvis de skal bli et topplag igjen. Nå har de veldig ulike egenskaper på spillere fra midten og opp, og er rustet for mange ulike kampbilder.

– Hvordan bør Pogba brukes i United?

– For meg er Pogba best som en slags indreløper. Han er aller giftigst med klyv fremover med ballen i bena og bør ikke temmes eller struktureres for mye. Han er en energispiller, og må få være det.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Mer om

  1. Premier League

Flere artikler

  1. Ekspert blir småkvalm av Pogba-overgang

  2. Har hentet Zlatan – nå fortsetter United stjernejakten

  3. Manchester United bekrefter: «It's Zlatan time»

  4. Offisielt: Pogba er Manchester United-spiller

  5. Eksperter: Slik ender «krigen» om Lukaku

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder