TESTES: Det er fortsatt ikke klart om kapteinen Per Ciljan Skjelbred blir klar til søndagens VM-kvalifisering mot Tyskland. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Ciljan får høre det: – Norge er et pent land, men dere kan ikke spille fotball

ULLEVAAL (VG) Per Ciljan Skjelbred (29) har fått høre det fra sine tyske lagkamerater i Hertha Berlin foran søndagens VM-kvalifisering.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– De har sagt at «Norge er et pent land, men dere kan ikke spille fotball», sa den norske landslagskapteinen - på tysk - da han møtte norske og tyske journalister til pressekonferanse lørdag.

– Men jeg tror de fleste håper det blir en god kamp, og at de gleder seg over at vi skal møte Tyskland.

Les også: – Vi er ikke her for å se på den norske naturen, vi er her for å vinne.

Per Ciljan Skjelbred har gjort stor suksess i Hertha Berlin. Trønderen har vært tre sesonger i den tyske hovedstaden og fått med seg 85 ligakamper for Hertha.

– Jeg håper at vi kan gi dem litt problemer, sa Skjelbred om søndagens VM-kvalifisering.

– Spillerne er veldig motiverte, og vi vet hvilke oppgaver vi har, men vi må passe på, for tyskerne er veldig gode med ballen. Vi må bare vise hva vi kan.

Les også: Nordtveit er tidenes best betalte norske fotballspiller.

Skjelbred snakket om det unge norske mannskapet og om den gode motstanderen.

– Derfor er det viktig at vi beholder roen.

Per Ciljan Skjelbred har vært skadet og spilte ikke onsdagens treningskamp mot Hviterussland. Om kapteinen blir klar til søndagens kamp, sier Per-Mathias Høgmo:

– Han skal teste seg på den siste treningen.

Les også: Slik vil Norge stoppe pasningsfenomenet Kroos.

På spørsmål om landslagets utvikling under Høgmo, svarte Per Ciljan Skjelbred:

– Det har vært en veldig positiv utvikling. Vi har utviklet spillet vårt, og vi skal bli enda bedre. Når vi gjør det bra, så spiller vi bra fotball.

Skjelbred gikk denne uken til nytt angrep på media for negativ omtale av landslaget. Det gjorde han også i vår etter 2-0 seieren over Finland. Den gang kritiserte han skriveriene om fotballforbundets pengeforbruk på A-landslaget (30 mill. kroner i 2015). Denne gang mente Hertha-spilleren at kritikken rundt det norske landslaget gikk for langt etter Hviterussland-tapet.

Les også: Tidligere landslagsstjerne angriper Selnæs

– Det er klart vi gjør en dårlig kamp, men du skulle tro det var krig en eller annen plass. Det får utrolig mye omtale, og folk hiver seg på karusellen på sosiale medier og så videre, sa Skjelbred til NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder