Hva er dette?

VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Sist søndag med norsk fotball på programmet traff vi på 10 av 12 kamper. I dag tror vi Sarpsborg fortsetter å henge med i medaljekampen, og at Molde bryter sin vonde Haugesund-statistikk.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Slik tror vi søndagens kamper ender:

Tromsø - Sogndal U

Seks av de syv siste oppgjørene mellom disse to lagene har endt uavgjort, og fire av de fem siste på Alfheim. Tromsø har tapt tre av sine fire siste kamper, og hjemme har de kun én av sine siste seks. Sogndal kommer fra to uavgjorte kamper, og har ikke vunnet på fire seriekamper. Borte har tre av de siste seks kampene endt uavgjort, så vi prøver oss med et uavgjortspill her.

Lillestrøm - Odd U

Odd har ikke vunnet på Åråsen siden 2005, siden den gang har de tapt to og spilt uavgjort syv ganger i Lillestrøm. Nå er det to lag ute av form som møtes. LSK har vunnet én seriekamp siden 11. mai, men har nå tre kamper uten tap. Odd på sin side har kun vunnet én av sine siste syv kamper, men ligger likevel på plassen bak Rosenborg på tabellen. Med det er kun to poeng ned til sjetteplass. LSK har kun to poeng ned til nedrykk, og har like mange poeng som AaFK på kvalifiseringsplass. To lag ute av form, som ofte spiller uavgjort i Lillestrøm, vi tror den statistikken forlenges her.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt H

Sarpsborg 08 har kun tapt to kamper av ni kamper etter ferien, og kjemper om en smått sensasjonell medalje i årets Tippeliga. Før den 23. serierunden er laget kun to poeng bak tabelltoer Odd. Siden tapet mot Haugesund i mars, har kun Vålerenga klart å dra fra Sarpsborg med tre poeng. Det blir ikke scoret så mye mål i Østfold-byen, men trøsten til hjemmepublikummet er at det blir poeng. Bodø/Glimt har ikke vunnet på tre bortekamper, og sliter i Sarpsborg - står uten seier på fire forsøk. Gjestene tapte også hjemmeoppgjøret mot Sarpsborg, og vi tror Østfold-laget fortsetter å imponere her. Under 2,5 mål kan også være et spill til denne kampen.

Stabæk - Rosenborg B

Rosenborg går mot et suverent seriemesterskap, og har ikke tapt siden serieåpnignen mot Odd. De fikk en nedtur i Europa League-kvalifiseringen, men slo tilbake mot Tromsø. Laget har også vunnet sine fire siste oppgjør mot Stabæk. Vertene har fått litt ekstra press på seg etter at AaFK slo Start fredag, og starter dermed denne kampen under nedrykksstreken. Har forsterket seg fremover på banen i sommer, men mot Rosenborg må de også klare å tette igjen bakover. Vi tror de skal få mer enn nok med å forsvare seg her, og gir gjestene tipset.

Molde - Haugesund H

Haugesund har blitt en liten marerittmotstander for Molde. Vertene har tapt de tre siste hjemmekampene mot Haugesund, og har ikke slått FKH på syv kamper. Men etter en svak periode har Molde funnet formen, og kommer fra en sterk seier i Drammen og en solid hjemmeseier mot Odd. Haguesund er også i fin form, og har ikke tapt siden slutten av juli. Likevel tror vi Moldes lille Haugesund-mareritt stoppes her.

Jerv - Åsane H

Jerv viste meget god form før tapet i Fredrikstad sist - med åtte kamper uten tap - hvorav seks var seiere. Åsane på sin side har kun vunnet to av sine siste ti seriekamper, og har tapt fem av dem. Borte har Åsane tapt syv av sine siste åtte kamper, mens Jerv har vunnet sine seks siste hjemmekamper. Riktignok har de tre siste oppgjørene mellom disse lagene endt 1-1, men vi tror Jerv kjapt kommer seg tilbake på vinnersporet, og at Åsaenes svake bortestatistikk forverres.

Kristiansund - KFUM

Kristiansund har fem poeng ned til Sandefjord på andreplass, og seks til Jerv som er første lag uten direkte opprykk. Dette til tross varierende form den siste tiden for Christian Michelsens menn. Laget har to strake hjemmetap, etter ni trepoengere på rad i Kristiansund. Her kommer formsvake KFUM på besøk, og da bør vertene vinne foran eget publikum igjen. KFUM har tapt tre av sine fire siste kamper, og har ikke vunnet på fem bortekamper. Dette tror vi Kristiansund vinner - uten store problemer.

Strømmen - Mjøndalen H

Strømmen er blant formlagene i 1. divisjon med ti poeng på de siste fire kampene. Mjøndalen har også vist fin form den siste tiden, men tre seiere på de åtte siste er de nok ikke helt fornøyde med. Nå står de foran en tøff bortekamp, for på eget gress har Strømmen masse selvtillit. Laget har vunnet sine fem siste hjemmekamper, og kun Kristiansund har vunnet på Strømmen denne sesongen. Det passer ikke bra for et variabelt bortelag som Mjøndalen, laget har kun vunnet tre av elleve bortekamper denne sesongen - med slik statistikk blir det vanskelig å rykke opp. Vi synes dette oppgjøret er åpent, men lar oss friste av god hjemmeodds for et godt hjemmelag.

Bryne - Raufoss U

Et oppgjør ingen av lagene har råd til å tape - egentlig har ingen av dem råd til ikke å vinne - om de skal ha håp om fornyet kontrakt i OBOS-ligaen. Bryne har plukket litt poeng den siste tiden, mens Raufoss har tapt fem av sine siste seks kamper. Og på bortebane har Raufoss kun tatt to poeng denne sesongen, men nå møter de ligaens dårligste hjemmelag. I tillegg vant gjestene det motsatte oppgjøret 5-1. Her står det mye på spill, det kan prege kampen. Vi prøver med et uavgjortspill.

Ranheim - Levanger U

En naboduell mellom to lag ute av form. Ranheim har tapt sine fem siste kamper, og har kun tatt fire poeng på sine åtte siste kamper. Levanger har etter en god periode tapt fem av sine siste seks kamper. De fleste oppgjørene til begge lag har riktignok vært ganske jevnspilte, og det har de tre siste oppgjørene mellom lagene også vært. Ranheim ligger under streken, mens Levanger kjemper om kvalifiseringsplass. Åpent, vertene knepne favoritter, men vi her er det mer spennende med 3,10 for uavgjort.

Sandefjord - Ull/Kisa H

Sandefjord har funnet tilbake noe av formen etter en svak periode, og har den ene av to direkte opprykksplasser. Hjemme er de i alle fall tilbake på vinnersporet med solide kamper mot Raufoss og KFUM. Her blir utgangspunktet mye av det samme som de de kampene. Ull/Kisa kommer fra en ellevill målfest mot Hødd, men laget virker vaksinert mot å vinne på bortebane. 0-4-7 viser bortestatistikken, i tillegg har de fire strake tap mot Sandefjord.

Sandnes Ulf - Kongsvinger H

To formlag møtes i Sandnes. Vertene har kun tapt én av sine ni siste seriekamper, mens Kongsvinger ikke har tapt på sine syv siste. Begge lagene har vunnet fem av sine siste syv kamper, og begge lagene står med 38 poeng med syv serierunder igjen å spille. Det er fem poeng unna direkte opprykksplass, men kun to poeng foran Levanger som ligger utenfor kvalifiseringsplass. Sånn sett er dette et viktig oppgjør for begge lag. Kongsvinger kommer fra 2. divisjon, og har allerede levert en god sesong. Sandnes Ulf er fortsatt blant kandidatene til å rykke opp, og har nok også et høyere toppnivå inne inn gjestene. Leverer vertene som de skal og bør, vinner de dette oppgjøret.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter på Tipster.no

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Tippeligaen
 3. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 2. VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 3. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 4. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 5. VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 6. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Fra andre aviser

 1. Hvordan ender dramaet i Eliteserien og 1.-divisjon? Vi har spurt ekspertene

  Aftenposten
 2. Chat med vår reporter under Mjøndalen - Bryne

  Aftenposten
 3. Alt kan skje i opprykkskampen: - Helt umulig å spå

  Aftenposten
 4. Slik kan Bryne berge plassen

  Aftenposten
 5. Slik spilles 2. runde i cupen

  Aftenposten
 6. Hvordan ender dramaet i Eliteserien og 1.-divisjon? Vi har spurt ekspertene

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder