Matchvinner Gulbrandsen: – Skulle reise oss etter en flau opptreden

MOLDE (VG) (Molde - Aalesund 1-0) Det gikk mot et målløst oppgjør i Molde, men så dukket innbytter Fredrik Gulbrandsen opp på overtid.

 • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Det så lenge ut som at det skulle ende i 0-0 i Molde, men så dukket Fredrik Gulbrandsen opp på et innlegg fra Fredrik Aursnes langt inn i overtiden. Innbytteren stanget inn det avgjørende målet i en fin bue over Andreas Lie.

– Det så ut som det var Didier Drogba egentlig, sa Gulbrandsen til rettighetshavet TV 2 like etter kampslutt.

– Det er selvfølgelig utrolig deilig å komme inn og avgjøre kampen – det mot Aalsund i et derby, utdypte en lettet matchvinner til VG senere.

Scoringen sendte hjemmefansen til himmels, og naturligvis Aalesunds stikk motsatt vei.

– Vent litt. Jeg skal bare slå ned han her, sier AaFK-trener Trond Fredriksen spøkefullt til VG og peker forsiktig mot Gulbrandsen som står ved siden av ham i mixed zone.

– Vi er fryktelig nære å score på Molde, og når da de scorer på overtid er det tungt å få den i trynet. Det er helt j****g om det er lov å si, fortsetter en meget skuffet AaFK-trener.

Nesten-sjanse

Men det så lenge ut som at det skulle ende i poengdeling.

Allerede før oppgjøret merket man at forholdene lå perfekt til rette for et lokalderby. På fergestrekningen over Moldefjorden var det både synging og heiarop – fra begge leirer – i tillegg til at hele fylket hadde vært badet i vårsolen hele dagen.

VG Live: Fylkesderbyet minutt for minutt!

Men da kampen startet sørget en rolig inngang til at atmosfæren på tribunen hadde mer underholdningsverdi enn spillet på banen i åpningsminuttene, og den første halvsjansen for noen av lagene kom etter knappe ti minutter da høyrekant Isak Ssewankambo headet en løs avslutning rett på Andreas Lie.

Det tok nærmere en halvspilt omgang før både hjemme- og bortefansen måtte holde pusten i spenning. Et innlegg fra venstre gjekk gjennom Aalesunds målfelt, og med en flokk oransjekledde rundt seg greide ikke Eirik Hestad å få kontroll på ballen, og gjestene fikk banket ballen unna.

Reddet på streken

Den første omgangens desidert største sjanse kom etter om lag 30 spilte minutter. Etter at Eirik Hestad ikke helt fikk med seg ballen etter et fint oppspill, flikket han ballen videre til spisskollega Mohamed Elyounoussi.

SÅ NÆRE: Mohamed Elyounoussi var svært nære å lobbe inn åpingsmålet etter en halvtimes spill, men i stedet måtte de vente helt til de var inne i overtiden før scoringen kom. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Elyounoussi lobbet ballen over keeper Lie. Hjemmepublikum hadde allerede begynt å juble, men sisteskansen ble reddet av at tvillingbror Oddbjørn kastet frem en fot og klarerte ballen på streken.

Les også: Brann har det eldste laget i Tippeligaen

Etter å ha ridd unna den verste stormen, var det ikke langt unna at Franck Boli kunne ha sendt trangotrøyene i ledelsen. Med fint driv fremover fikk spissen avsluttet både en og to ganger på Ethan Horvath, men Moldes sisteskanse fikk avverget begge forsøkene.

– Vi visste at selv om vi ble spilt lave så har vi en kontringstrussel i «Mos» og Franck (Boli). Vi er fryktelig nære å score vi også. Så det var en trist ende på en god kamp, sier Fredriksen til VG.

Sen scoring

For inne i overtiden dukket innbytter Gulbrandsen opp og sørget for at Aalesunds seiersløse rekke i Molde by ble forlenget til 20 kamper. Fredrik Aursnes svinget inn et innlegg fra høyre, og på imponerende vis stusset 23-åringen inn kampens eneste scoring.

– Det var et kjempebra innlegg. Jeg sa til Aursnes med en gang at det var et glimrende innlegg. Jeg kom inn bakfra, fikk litt fart og kom inn foran midtstopperne, så det var bra, oppsummerer han målset til til VG, og legger til at det er et mesterlag verdig å vinne på dager hvor det blir mye nesten.

– Vi viser i dag at vi ønsker å være med i toppen etter en litt flau opptreden borte mot Sarpsborg. Her ville vi inn og kjøre på, og vise at vi skal være med der oppe, sier en bestemt Gulbrandsen til VG.

Sett denne? AaFK rystet av Herd i cupen

Langt nede var derimot AaFK-keeper Andreas Lie, som fortvilet måtte se hodestøtet til den tidligere Lillestrøm-spissen seile forbi ham.

– Jeg kan ikke sette ord på det. Akkurat der og da føltes det litt urettferdig, men Molde er et bra lag, sier AaFK-keeperen mens han gnir håndflaten hardt mot pannebrasken.

Savnet X-faktoren

Molde styrte det meste av banespillet, men de slet med å finne den siste lille «finishen» for å avgjøre kampen i sin favør. Da passet det kampbildet å sette inn løpskapasitet i Fredrik Gulbrandsen og Sander Svendsen, ifølge Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

– Det er frekvens i løpene deres; intensitet og eksplosivitet. I den første omgangen var vi kanskje litt «one paced», som det heter. Det var ikke noen eksplosivitet i oss. Det gav Fredrik og Sander oss, utdyper Solskjær til VG.

Les også

 1. AaFK rystet av Herd og gammel helt i cupen: – Vi var fryktelig dårlige

  OSLO/ÅLESUND (VG) (Herd - Aalesund 3-4 eeo) Tre minutter før slutt lå AaFK under 3-1 for lille Herd, men med John Arne…
 2. 7. serierunde: «Mos» på topp igjen etter fem år

  Mustafa «Mos» Abdellaoue (27) er tilbake på rundens lag etter snaue fem års fravær.
 3. Solskjær til spillerne: - Vi må bli
  mannfolk

  SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-MFK 4-0) Ole Gunnar Solskjær hevder at han ikke ble sint etter stjernesmellen i Østfold.

Mer om

 1. Molde FK
 2. Aalesund FK

Flere artikler

 1. AaFK-treneren om tapet: – Nesten som å se at verden raste sammen

 2. Første Aalesund-seier over Molde på 5063 dager: – Er så deilig å slå dem

 3. Første Aalesund-seier over Molde på 5063 dager: – Er så deilig å slå dem

 4. Boli reddet viktig poeng for Aalesund

 5. Matchvinner Gabrielsen til VG: – Jeg tok ansvar

Fra andre aviser

 1. Gulbrandsen og Agnaldo senket Aalesund

  Aftenposten
 2. Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!

  Aftenposten
 3. Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!

  Fædrelandsvennen
 4. Guldbrandsen senket AaFK

  Aftenposten
 5. Sjekk Molde-børsen etter seieren mot AaFK

  Aftenposten
 6. Guldbrandsen senket AaFK

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder