VALGT BORT: De norske fotballjentene feiret storseieren over Nederland lørdag, men den kampen var det ikke mange hjemme i Norge som fikk med seg. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

«Alle» gir blaffen i fotballjentene – Discovery-topp overrasket

ROTTERDAM (VG) Norges kvinnelandslag i fotball spiller i disse dager om OL-plass. Det er det tilsynelatende svært få som bryr seg om.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

Forrige uke kjempet Norge mot både Sverige og Nederland, og i kveld står Sveits for tur. Vinneren av firenasjonersturneringen her i Rotterdam belønnes med OL-billett, og alle Norges kamper sendes direkte på Discovery-eide Max. Kanalen trykker til med build-up og analyser, og de har reklamert for OL-kvalifiseringen i lang tid.

VG DIREKTE: Følg Sveits-Norge fra 19.30

Likevel valgte bare 23.000 å få med seg kampen mellom Norge og Sverige, får VG opplyst. Heller ikke maktdemonstrasjonen mot Nederland ble noen seersuksess. Et Norge med kniven på strupen herjet med vertsnasjonen foran fulle tribuner. Det norske publikummet var ikke like entusiastisk. Kun 31.000 så kampen.

– Personlig hadde jeg regnet med større interesse så lenge det er OL-kvalifisering, men vi var klinkende klar over beintøff konkurranse fra VM i skiskyting og langrenn fra Canada, forteller Discoverys sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til VG.

LES OGSÅ: – Mange tenker at jenter ikke kan spille fotball

– Folk er fortsatt i vintermodus

Han forklarer at TV-kanalen ønsket å sende disse kampene for å gi et signal om at Discovery satser på norsk fotball. TV-giganten har også rettighetene til alt av landslagsfotball på herresiden, pluss Tippeligaen og OBOS-ligaen fra og med 2017.

– Folk er fortsatt i vintermodus hjemme i Norge, ser det ut til, tror Aalbu.

– Ingenting slår vintersport i Norge om vinteren. Så enkelt er det. Derfor har vi skaffet oss vinter-OL i 2018 og 2022, legger han til.

SØSKENKJÆRLIGHET: «Noen ganger er det nok at hun gir meg et blikk»

Uforstående Finjord

Landslagssjef Roger Finjord skjønner lite av hvorfor såpass få har valgt å se Norges kamper på TV.

– Det har jeg ikke noe godt svar på. Da kampene har gått på NRK, så har det vært veldig mange seere, sier han til VG.

NRK hadde eksempelvis TV-rettighetene da Norge spilte VM i Canada i fjor sommer, og en halv million nordmenn benket seg foran skjermen for å få med seg Norges åpningskamp.

– Vi opplever at det er stor interesse, og at det er mange som bryr seg, så vi er litt overrasket. Vi må anta at det er feiltelling der, sier Finjord med glimt i øyet.

LES OGSÅ: Landslagsveteran skuffet over lite spilletid

PS: Se Sveits-Norge på Max i kveld klokken 19:30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder