JUBLER: Franske Ousmane Dembele jubler over scoring i den tyske cupen nylig. Foto: Odd R. Andersen AFP

Dembélé er klar – utkjøpsklausul: 3,7 milliarder

Ousmane Dembélé (20) er klar for Barcelona. Utkjøpsklausulen skal være utrolige 3,7 milliarder kroner.

Begge klubbene bekrefter overgangen fra Borussia Dortmund fredag.

Tyskerne skal ha 970 millioner kroner umiddelbart, men ulike prestasjonsbonuser gjør at prisen kan bli opptil 1,36 milliarder kroner.

Det gjør han til tidenes nest dyreste fotballspiller, etter Neymar, som nylig gikk fra Barcelona til Paris Saint-Germain for to milliarder kroner, som var hans utkjøpsklausul.

Les også: Neymar snakker ut om sjokkovergangen

Supertalentet har signert en femårskontrakt, og utkjøpsklausulen skal ifølge en rekke medier være på 400 millioner euro, som er 3,7 milliarder kroner med dagens kurs.

– Det er et klart at det er sportslig tap å miste Dembélé. Det er en spiller som det ikke blir lett å erstatte, sa Borussia-direktør Hans-Joachim Watzke tidligere fredag.

Økonomisk derimot ....

Tidligere fredag sendte Borussia Dortmund ut en børsmelding der det het at klubben omsatte for 3,7 milliarder kroner i siste regnskapsår - noe som er rekord.

De siste forhandlingene skal ha foregått da sjefene i Borussia og Barcelona møttes under Champions League-trekningen i Monaco torsdag.

Bakgrunn: Neymar klar for PSG

Dembélé ble kåret til årets nykommer i Bundesliga sist sesong. Han startet sin seniorkarriere i Rennes før han ble kjøpt av Borussia Dortmund for et drøyt år siden. Hans mor har røtter fra Mauretania og Senegal, mens faren er fra Mali. Selv er han født i Vernon, som ligger i Normandie.

Dembélé har så langt syv landskamper for Frankrike. Han skal gjennomgå den medisinske testen mandag.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder