Barcelona knuser PSG i milliardkampen

Sjekk tirsdagens oddstips

Førsteelleveren til PSG skal være verdt nesten fire milliarder kroner. Likevel er det ikke i nærheten av hva Barcelona-laget koster.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den franske avisen L'Équipe har i mandagens papirutgave sammenlignet den antatte overgangsverdien til de forventede startoppstillingene til PSG og Barcelona, som tirsdag kveld møtes til åttedelsfinale i Champions League.

Verdien på PSG-elleveren estimeres å være på 440 millioner euro, noe som tilsvarer drøye 3,9 milliarder kroner. Barcelonas ellever antas å koste 850 millioner euro, altså like i underkant av 7,6 milliarder kroner.

Lest denne? «Liverpool-syndrom» gir PSG-sjefen hodepine

Det er angrepstrioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez som utgjør forskjellen mellom de to lagene. Bare de tre antas å være verdt 570 millioner euro (5 milliarder kroner). PSGs dyreste spillere er, ifølge L'Équipe, spissen Edinson Cavani og midtbanespilleren Marco Verratti, som antas å koste «bare» 80 millioner euro hver.

Den franske avisen har snakket med spilleragenter, speidere og økonomer for å komme frem til spillerverdiene, som er basert på faktorer som hvor attraktive de er både sportslig og utenomsportslig, antall år igjen av kontrakten, hvilken posisjon de spiller i og hvor mye erfaring de har med Champions League- og landslagsfotball.

Les mer: Full forvirring rundt Messi-fremtid

Her er L'Équipes prissetting av de to storlagene, satt opp i forventede startoppstillinger til tirsdagens kamp:

PSG:Keeper: Kevin Trapp (20 M€)Høyreback: Thomas Meunier (25 M€)Midtstopper: Thiago Silva (15 M€) (skadet, erstattes av Presnel Kimpembe)Midtstopper: Marquinhos (50 M€)Venstreback: Layvin Kurzawa (25 M€)Midtbane: Adrien Rabiot (40 M€)Midtbane: Marco Verratti (80 M€)Midtbane: Blaise Matuidi (20 M€)Høyrekant: Lucas Moura (40 M€)Spiss: Edinson Cavani (80 M€)Venstrekant: Julian Draxler (45 M€)

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Barcelona:Keeper: Marc-André Ter Stegen (25 M€)Høyreback: Sergi Roberto (20 M€)Midtstopper: Gerard Piqué (40 M€)Midtstopper: Samuel Umtiti (30 M€)Venstreback: Jordi Alba (40 M€)Midtbane: Sergio Busquets (50 M€)Midtbane: Andrés Iniesta (30 M€)Midtbane: Ivan Rakitic (45 M€)Høyrekant: Lionel Messi (250 M€)Spiss: Luis Suárez (120 M€)Venstrekant: Neymar (200 M€)

Begge lagene har vært i god form i det siste: PSG har vunnet alle unntatt én kamp i 2017 (9-1-0), mens Barcelona står med 11 strake kamper uten tap (8-3-0).

Oddstips på Facebook? Følg Tipster her!

De har møtt hverandre fire ganger etter at Barcelona innførte MSN-trioen (Messi, Suárez, Neymar) på topp, og de tre siste gangene er det katalanerne som har stukket av med seieren. Det er spesielt god grunn til å holde et ekstra øye med Neymar, som har scoret hele fem mål på de fire siste kampene mot Paris, der han møter landsmenn som Thiago Silva, Marquinhos og Lucas Moura.

PSG har ofte sett rustne ut defensivt når de har møtt gode lag denne sesongen, så VG tror at Barcelona klarer å ta med seg en råsterk seier fra Parc des Princes. Vårt tips er borteseier til 2,10 i odds. Spillestopp er klokken 20.40 og kampen går på Viasat Fotball.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder