KAMPEN AVLYST: En bil med eksperter som har undersøkt det man trodde var en mystisk bombe forlater Old Trafford. Nå spilles kampen mellom Manchester United og Bournemouth i stedet 17. mai. Foto: Oli Scarff Afp

Engelske medier: Falsk Old Trafford-bombe gjenglemt etter øvelse

Utrolig, men sant: Ifølge flere engelske medier var den falske bomben som forårsaket dramatikk på Old Trafford en del av en øvelse som ble gjennomført forrige onsdag.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

BBC melder søndag kveld at politiet bekrefter at det man trodde var en mistenkelig pakke «ved en feiltagelse hadde blitt lagt igjen av et privat selskap under en øvelse».

Les også: Gjennomførte kontrollert eksplosjon av falsk bombe

Gjenglemt etter sikkerhetsøvelse

Den engelske avisen Dail Mail skriver det samme: At et sikkerhetsselskap som gjennomførte øvelsen lot den falske bomben bli værende på stadion ved et uhell.

Også lokalavisen Manchester Evening News kan fortelle om den pinlige årsaken til at kampen mellom Manchester United og Bournemouth ble avlyst.

– En mistenkelig gjenstand som ble funnet på Old Trafford har blitt identifisert som en treningsanordning, heter det i en uttalelse fra politiet ifølge Manchester Evening News.

– Rett før dagens planlagte fotballkamp varslet ansatte på stadion politiet om en mistenkelig gjenstand som hadde blitt funnet på et toalett i den nordvestlige kvadranten mellom Sir Alex Ferguson Stand og Stretford End.

Les også: Reagerer på Deilas statsminister-sammenligning

– Riktig å evakuere stadion

– Gjenstanden virket så ekte som den kunne være, og avgjørelsen om å evakuere stadion var det riktige å gjøre inntil vi kunne være sikre på at folk var utenfor fare, sier John O'Hare i Manchester-politiet til lokalavisen.

Manchester United-styrets nestleder Ed Woodward lover at saken vil bli etterforsket umiddelbart.

– Sikkerheten til våre fans vil alltid komme først, sier han.

Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth på Old Trafford er flyttet til 17. mai. Bare fire dager senere spiller rødtrøyene finale i FA-cupen mot Crystal Palace. Det er en viss fare for at Manchester United kommer til å stille noe reservepreget på tirsdag...

Tidligere søndag tok Manchester City det poenget som skulle til for å sikre fjerdeplassen som kan gi Champions League neste sesong. Dermed blir det ikke Champions League-deltagelse på Manchester United neste sesong.

Les også: Zlatan: – Jeg gråt, det gjør jeg aldri

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder