AKTUELL: Trond Sollied. Foto: AFP

Leserne drømmer om Sollied som Hareide-erstatter

...men Heerenveen-treneren får konkurranse av nederlender

(VG Nett) Trond Sollied bør ta over landslaget, mener VG Netts lesere.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Heerenveen-treneren er en av de aller største favorittene til å ta over jobben for Åge Hareide. Det synes også store deler av det norske folk. Trond Sollied leder avstemningen på VG Nett.

Listefeber:Stem på din kandidat her!

Og det bør bli vanskelig for Norges Fotballforbund å overse Sollied helt, ettersom han selv åpner for å ta en samtale om jobben som landslagssjef.

- De må gå gjennom klubben, siden jeg er ansatt i Heerenveen. Men det er heller ikke verre enn det. Det er ikke Adolf Hitler som skal kontaktes heller, sier Trond Sollied til VG.

Han er i øyeblikket under kontrakt med den nederlandske klubben Heerenveen, og det er nettopp en nederlender som, ifølge VG Nett-leserne, bør være Sollieds største konkurrent i kampen om Norge-jobben.

Suksess-sjef

HAR SUKSESS: Guus Hiddink, som her feirer seier med dans. Foto: AP

Guus Hiddink har fått til gode ting som landslagstrener for både Sør-Korea, Nederland, Australia og Russland. Han ledet blant annet Sør-Korea til en overraskende 4. plass i VM 2002. I tillegg tok han Australia videre fra gruppespillet i VM 2006, foran Kroatia og Japan. Laget røk så ut mot Italia i 8.delsfinalen.

I dag er Hiddink sjef for Russland, som imponerte Europa med glad-fotball i sommerens EM der de ble slått ut av vinnerlaget Spania i semifinalen.

Dersom NFF skulle bli fristet av å hente Guus Hiddink må de trolig legge mye penger på bordet. Nederlenderen har mellom 15 og 20 millioner kroner i årslønn hos Russland, en lønn Chelsea-eier Roman Abramovitsj har bestemt seg for å være med på å betale. Åge Hareide hadde til sammenligning 3 millioner kroner da han var sjef for Norge.

Tom Nordlie er den 3. beste kandidaten som ny landslagstrener, mener VG Nett-leserne. Nordlie sa nylig ja til Kongsvinger, men får også støtte hos folket. Omtrent 1000 nordmenn har meldt seg inn som medlemmer på nettsiden TomForNorge etter at Åge Hareide trakk seg.

VG Nett-leserne lanserer flere mulige kandiater til jobben, noen mer sannsynlige enn andre. Jan Jönsson og Ståle Solbakken blir nok vurdert av NFF. Det er trolig mindre sannsynlig at navn som Roy Keane, Arne Scheie, Davy Wathne eller Mini Jakobsen blir vurdert.

Vålerenga-trener Martin Andresen har imidlertid mange roller fra før av - kanskje han er klar for én til?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder