Det går troll i ord for svenskenes EM-helt

INNBYTTER: Rosenborgs Fredrik Stoor kan få sjansen fra start mot Spania. Her i duell med greske Samaras i gårsdagens kamp. Foto: AFP

Skader gjør klart for Zlatan-favoritter

Zlatan Ibrahimovic lanserte før helgen Fredrik Stoor og Sebastian Larsson som potensielle EM-profiler. Nå kan duoen få sjansen fra start mot Spania.

  • Anders Park Framstad

Artikkelen er over 11 år gammel


For etter skader på Niclas Alexandersson og Christian Wilhelmsson er landslagssjef Lars Lagerbäck tvunget til å tenke nytt foran neste kamp i gruppe D.

Det er bekreftet at Wilhelmsson har pådratt seg en strekk i baksiden av låret.

- Vi skal snakke med ham (Wilhelmsson) senere i ettermiddag, men han kommer nok ikke til å spille mer i turneringen, sier landslagslege Anders Valentin til svenske Aftonbladet.

Alexandersson pådro seg en skade i leggen, og er tvilsom til Spania-kampen.

- Vi skal undersøke Niclas nærmere i ettermiddag, og ta noen bilder. Forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig, men vi får se, sier legen.

Les også:EM trolig over for «Chippen»

Tror begge vil lykkes

På en pressekonferanse i Sveits på fredag trakk Zlatan Ibrahimovic fram blant andre Rosenborgs Fredrik Stoor, samt Birmingham-spilleren Sebastian Larsson som potensielle EM-profiler.

- Det handler om hvem som får spille. Får de spille tror jeg de kommer de til å lykkes begge to, sa Zlatan da.

VG TV:Se intervjuet

Nå spekulerer svensk presse i om begge kan få tillit fra start.

- Det er flere å velge mellom, og de som ikke spilte i går er klare til å steppe inn, sier Lagerbäck.

Verken Stoor eller Larsson startet gårsdagens kamp mot Hellas, men Rosenborg-spilleren fikk sjansen i det 74. minutt, da Alexandersson måtte forlate banen.

Wilhelmsson ble erstattet av Marcus Rosenberg, men det er usannsynlig at Lagerbäck velger å starte med tre spisser mot Spania. Dermed er det duket for Larsson. Et annet alternativ er å skyve inn tidligere Stabekk-spiller Tobias Linderoth på midtbanen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder