EUROPAMESTERE: Zenit feirer etter at UEFA-cupseieren er sikret. Foto: AP

Russisk seier i UEFA-cupen

Zenit vant for første gang

Igor Denisov og Konstantin Zyrjanov scoret i annen omgang og sendte Zenit til himmels. Klubben vant sin aller første europacuptriumf.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Denisov ble spilt fri av Andrej Arsjavin i det 72. minutt og satte ballen i mål forbi en utmanøvrert Neil Alexander i Rangers-målet. Tre minutter på overtid ordnet Zyrjanov 2-0 etter å ha fått ballen fra Fatih Tekke.

Tekke dro seg fri på siden, la en lav pasning inn foran mål. Zyrjanov bredsidet inn 2-0-målet.

- Det er klart jeg er fornøyd med at vi vant denne kampen. En triumf som dette er noe man ikke kan regne med å vinne mer enn en gang i livet, sa Zenit-trener Dick Advocaat.

Det var ikke bare Zenit som vant sitt aller første europacuptrofé. Det gjorde også trener Dick Advocaat som ledet tapende finalist Ranger fra 1998 til 2002. Han kom til Zenit i 2006 og brukte bare to år på å sende laget fra St. Petersburg til topps i UEFA-cupen.

- Jeg må bare innrømme at det vi har oppnådd i Zenit denne sesongen har vært helt supert, mente Advocaat.
Det betyr at klubben kommer til å spille i mesterligaen neste sesong.

For annen gang

Seieren onsdag kveld på et fullsatt City of Manchester Stadion var den andre et russisk lag har vunnet i UEFA-cupen. CSKA Moskva vant den samme tittelen i 2005.

Rangers har allerede vunnet et cupmesterskap hjemme i Skottland denne sesongen, og klubben har muligheten til å vinne ytterligere to innenlandske trofeer.

I 1972 gikk Rangers til topps i det som het cupvinnercupen den gangen, og da ble Dinamo Moskva slått i finalen.

Over 100.000 skotter var i sentrum av Manchester under kampen, men de måtte skuffet innse at russerne var best og vant fortjent onsdag kveld.

Særlig i første omgang var Zenit-dominansen stor. Det var russerne som produserte de aller fleste sjansene. Etter pause fikk laget også hull på byllen i form av scoringer.

Skuffet

- Det er klart vi er skuffet etter dette tapet, men jeg mener kampen var mye jevnere og tettere enn det mange vil ha det til. Vi skapte da et par veldig gode sjanser vi også, sa Rangers manager Walter Smith.

- Zenit hadde ballen mer enn oss, men de var ikke mye bedre. Vi er skuffet over at det ble tap i finalen, men UEFA-cupen sett under ett har vært veldig bra for oss, slo Rangers-manageren fast.

- Selv om det ikke demper skuffelsen over å tape, er det ikke ofte et lag er i en finale i europacupen. Det får vi ta med oss som positivt, mente Smith etter kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder