RUSSISK PROFIL: Artjom Dzjuba fotografert i treningskampen mot Bulgaria nylig.

Utroskap, intimvideo og mål: Spissen som deler russerne

Artjom Dzjuba (32) noterte tre mål i VM på hjemmebane. Nå er han trolig russernes beste kort i EM.

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Her er våre oddstips!

Samtidig er Zenit St. Petersburg-spilleren en omdiskutert kar som deler russerne.

Mange elsker Dzjuba - et fenomen som russerne kaller «Dzjubamania».

Den andre delen hater Dzjuba, ikke minst Spartak Moskva-fansen, som aldri har tilgitt ham at han gikk til Zenit. Dzjuba kom til Spartak-akademiet allerede som åtteåring og var Spartaks eiendom helt fram til 2015, selv om han var utlånt til flere klubber underveis.

Med Zenit St. Petersburg (der lørdagens kamp mot Belgia går) har han vunnet ligatittelen tre år på rad: 2018/19, 2019/20 og 2020/21.

Les også

Danskene drømmer om noe stort: – Vi føler med Åge

KØBENHAVN (VG) Klokken 18 smeller det i Parken i København. Kaptein Simon Kjær lover at Danmark også spiller for Åge…

Den russiske opinionen ble igjen delt om Dzjuba i fjor da en video som skal vise ham, ble lekket. Den viser en mann som tilfredsstiller seg selv. Dzjuba ble utestengt fra landslaget i flere kamper og beklaget senere:

– Jeg er ikke perfekt. Vi er alle syndere, og jeg kan bare skylde på meg selv.

Her kan du spille på kampen!

– Alle må leve opp til nivået og statusen en landslagsspiller har, sa landslagstrener Stanislav Tsjertsjesov på landslagets Twitter-konto.

Det er ikke første gang Dzjubas privatliv har vært tema i Russland. I 2015 ble han sett i selskap med TV-profilen Maria Orzul - samtidig som han var gift.

Pluss content
Les også

EM-analysen Gruppe D: Kunstnerens siste sjanse og laget som alltid svikter

I dagene frem mot åpningskampen i EM vil VG Sporten presentere alle de 24 nasjonene i mesterskapet.

– Dette ble en skikkelig lærepenge for meg. Jeg skammet meg over å stå foran kona mi og forklare det. Resten av verden var ikke så viktig. Det viktige var at hun hørte på meg. Og hun hørte på meg. Derfor klarte vi å redde det, forklarte Dzjuba i et intervju med Sport Ekspress senere.

Artjom Dzjuba har vist klasse nå før EM. Han scoret to ganger da Zenit St. Petersburg sikret seg sitt tredje strake ligamesterskap i Russland med seier over Lokomotiv Moskva i begynnelsen av mai. Og så scoret han fire ganger da Tambov ble slått 5–1 i siste serierunde.

– Dzjuba kommer til å bli vår beste i EM. Artjom kan forene gutta og lede dem. En skikkelig energibunt. Gud forby at noe skjer med Dzjuba, da har vi ingen sjanser i EM, sier den fotballinteresserte skuespilleren/sangeren Mikhail Bojarskij i et intervju med Sport Ekspress lørdag.

Pluss content
Les også

EM-analysen Gruppe E: Målmaskinen, Zlatan-diskusjonen og Barcelona-inspirasjonen

I dagene frem mot åpningskampen i EM vil VG Sporten presentere alle de 24 nasjonene i mesterskapet.

VG-tips: Belgia-Russland

* Det er Belgia som er satt opp hjemmelag her, men kampen spilles i St. Petersburg i Russland. Med tilskuere på arenaen. Belgia er blant topp tre-favorittene til å vinne mesterskapet - i hvert fall hvis vi skal gå ut fra hva bookmakerne mener. Det er ikke så rart for belgierne blåste all motstand av banen i kvaliken. 10-0-0-fasit og 40-3 i mål er bare ekstremt bra.

* Dagens motstander ble slått 4-1 på russisk jord og 3-1 hjemme i Brussel. Treningskampene har vist 1-1 mot Hellas og 1-0 mot Kroatia. Laget virker så komplett, men flere av spillerne har nådd middagshøyden og vel så det i alder. Det er litt nå eller aldri for flere av dem. De Bruyne (mb), Witsel (mb) og E. Hazard (a) er neppe med her.

* Russland har vekslet resultatmessig nylig. De dro nytte av hjemmebane under VM i 2018, og håper tydeligvis på samme effekt denne gangen. De har selvsagt flere dyktige spillere, men utgangspunktet tenker vi kampen om 2.plassen er det som gjelder.

Du må spille før kl. 20.55. Kampen ser du på TV 2

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no