RETT UT: Her får Felipe Melo det røde kortet. Foto: Pa Photos

Melo: - Jeg ringte hjem, og min sønn gråt

Fra himmel til helvete for Brasils Felipe Melo

Sneijder gjorde som «Flonaldo» - Brasil er ute av VM

(VG Nett) (Nederland - Brasil 2-1) Da han headet Nederland inn i kampen igjen med et selvmål, hadde marerittet bare så vidt startet for Brasils Felipe Melo (27).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Live: Slik var Nederland - Brasil

- Jeg er knekt. Jeg ringte akkurat hjem, og min sønn gråt, skal Melo ha sagt etter kampen, ifølge expressen.se.

Og det var nok å gråte over for Melo og hans nærmeste i dag.

54. minutt:
Felipe Melo skaller inn 1-1 i eget nett, etter at kommunikasjonen mellom ham og keeper Julio Cesar sviktet totalt.

68. minutt:
Dirk Kuyt stusser en corner inn i feltet. En av banens laveste spillere, Wesley Sneijder, passes på av 13 centimeter høyere Felipe Melo. Sneijder får lite press fra Melo, og skaller inn 2-1, som skulle vise seg å bli seiersmålet.

74. minutt:
Felipe Melo står bak det som kanskje er VMs mest hodeløse handling. Først sparker han ned Arjen Robben, så planter han knottene i den liggende Nederland-spilleren. Dommer Yuichi Nichimura fra Japan drar opp det røde kortet - noe ingen kan klage på.

Nederland ledet da altså 2-1, og det var under 20 minutter igjen å spille. Brasil maktet aldri å komme tilbake med én mann mindre på banen - og røk ut av VM.

- Vi er alle ekstremt triste. Dette ventet vi ikke. Vi greide ikke å beholde rytmen i spillet i annen omgang, sier Brasils landslagssjef Dunga etter kampen.

VG Nett-leser:- Sånn går det når Brasil trodde de var videre til semien i pausa. De ble totalt shaky da Nederland utlignet.Diskuter!

AU DA: Keeper Julio Cesar ville bokse. Felipe Melo ville heade. Sistnevnte "vant" duellen, men ballen gikk rett i eget nett. Men Melos mareritt var langt fra over. Foto: AP

Kun to ganger i løpet av 97 VM-kamper hadde Brasil tapt etter å ha tatt ledelsen. En gang i 1950 mot Uruguay, den andre gangen mot Norge i Marseille i 1998. Den gang utlignet Tore Andre Flo for Norge, før samme mann ble felt forut for Kjetil Rekdals udødelige straffe - som sendte Norge videre i VM.

Sneijder: - Skulle gi alt

I dag var Wesley Sneijder i aller høyeste grad i Flo-rollen da tidenes VM-nasjon Brasil ble sendt ut av verdensmesterskapet. Også han la opp til ett mål, og scoret ett.

- I pausen ble vi enige om å gi alt, og det gjorde vi. Vi kjempet for hverandre og satte dem under press, sier Sneijder etter kampen.

PROTOKOLL: Hva tenker du om at Brasil er ute av VM?

Artikkelen fortsetter under bildet!

AVGJORDE - MED HODET: Her har lille Wesley Sneijder sendt Brasil ut av VM med et perfekt hodestøt. Ikke hverdagskost fra den kanten, og stjernen selv kunne kanpt tro hva han hadde gjort. Foto: AP


Mannen som har hatt en perfekt sesong i Inter slo først et godt innlegg, som førte til en gigantisk tabbe bak hos Brasil. Det endte med at Felipe Melo headet i eget nett. Da var det spilt 54 minutter, og målet ga 1-1.

Så, i det 68. spilleminutt, sto Nederlands tre viktigste offensive spillere frem. Arjen Robben slo corner fra høyre, Dirk Kuyt møtte og vant i luften. Han stusset videre inn i feltet, og der sto 170 centimeter korte Sneijder perfekt plassert. Han er ikke kjent for sin hodestyrke, men da han headet i krysset og gjorde 2-1 så det ikke ut som om han hadde gjort annet.

- Det var mitt første hodemål, og jeg tror ikke det skjer igjen. Men det var gøy. Ballen spratt bare på mitt skallede hode og gikk i mål, sa Inter-stjernen.

Våknet etter selvmål

Brasil spilte tøft kampen gjennom, og i frustrasjonen over å ligge under bikket det for Felipe Melo. Han sparket ned Robben seks minutter etter Sneijders 2-1-mål, og fulgte altså opp med å plante knottene i den liggende Nederland-stjernen. Korrekt rødt kort.

Artikkelen fortsetter under bildet!

IKKE PENT: Her setter Felipe Melo knottene i en liggende Arjen Robben. Foto: AFP


1-1-målet etter 54 minutters spill var en gigantisk brasiliansk tabbe. Nederland-playmaker Wesley Sneijder lempet en pasning inn i feltet fra høyre, og keeper Julio Cesar kom ut. Han forsøkte å avverge i feltet - men det prøvde også Brasils Felipe Melo på. De to kolliderte, og ballen gikk via Melos hode og i mål til 1-1. Keeper Cesar må nok ta på seg mesteparten av skylden for 1-1-målet - som virkelig satte fyr på nederlenderne.

GLAD OG YDMYK: Her feirer Bert van Marwijk Nederlands seier over Brasil, men treneren innrømmet at det kunne sett stygt ut i 1. omgang. Da var Brasil klart best. Foto: Pa Photos

Utover i omgangen kom altså seiersmålet, og Nederland så meget solide ut etter hvert. Begge lag hadde sjanser i 2. omgang - men litt av fantasien så ut til å forsvinne fra Brasils offensive stjerner. Nederland var selvsagt fornøyde med tingenes tilstand, men kontringstrusselen fra de oransje lå der hele tiden.

Brasil klart best før pause

1. omgang var Brasils. De styrte det meste, scoret det ene målet som kom, og hadde også stort sett alt av farligheter foran mål. To minutter før Robinho gjorde 1-0, hadde samme mann ballen i nettet etter pasning fra Dani Alves. Det ble imidlertid avblåst for offside på Alves i forkant, noe som så ut som en korrekt avgjørelse.

DEPPET: Her tusler Robinho og reserve-spissen Nilmar (bak) av banen etter tapet for Nederland. Foto: AP

Så, i det 10. spilleminutt, smalt det. Felipe Melo trædde gjennom til Robinho, som alene med Nederlands keeper Maarten Stekelenburg gjorde det enkelt. Han skjøt på første berøring, langs gresset og utenfor den 194 centimeter lange keeperens rekkevidde. 1-0 til Brasil.

Van Marwijk: - Vi var heldige

Stopperkjempen Juan hadde også en avslutning over mål for brassene, før et klassisk Brasil-angrep ble rullet opp etter halvtimen. Robinho spilte til spissmakker Luis Fabiano, som frekt og freidig flikket videre til Kaka. Real Madrid-stjernen skjøt vakkert med innsiden av foten fra like utenfor 16-metersstreken, og ballen hadde retning borterste kryss. Bare en fantomredning av Nederlands Maarten Stekelenburg hindret 2-0. Redningen blir garantert når VMs beste keeperprestasjoner skal kåres.

- Etter 20 minutter var vi heldig som lå under med bare ett mål, men etter pause viste vi hvor gode vi er, sier landslagssjef Bert van Marwijk.

Nederland, med alle sine offensive stjerner, kom aldri skikkelig i gang før pause. Den farligste avslutningen var det Dirk Kuyt som hadde like etter Robinhos mål, men Julio Cesar bakerst hos Brasil fikk slått langskuddet til corner.

Etter pause skulle det altså snu totalt. Nederland fikk revansj for kvartfinaletapet i 1994 og semifinaletapet i 1998.

- Nå er vi blant de fire beste i verden. Selvsagt er vi glade for å ha slått Brasil, men i løpet av de neste dagene må vi få hodene på plass igjen, sa Sneijder.

De møter nå vinneren av kampen Uruguay - Ghana i semifinalen.

VG Live: Uruguay - Ghana kl. 20.30!

PS! Både Gregory van der Wiel og Nigel de Jong må stå over semifinalen på grunn av to gule kort.

VG Nett kommer med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder