FEIRER: Her feirer Amin Askar og lagkameratene i Brann etter scoring. Askar noterte seg for to scoringer i seieren over Haugesund. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Askar ble helten i sjanse-drama

(VG Nett) (Brann-Haugesund 3-2) Storscoreren Nikola Djurdjic var nære ved å sette en stopper for Branns seiersrekke på hjemmebane, men Amin Askars kanonskudd ble den avgjørende i vestlandsderbyet.

  • Chris Ronald Hermansen

Artikkelen er over syv år gammel

Selv om Nikola Djurdjic var nære på å gjøre den solfylte kvelden til en sur affære for Brann-fansen, gikk det bare nesten. Etter et av de mest innholdsrike oppgjørene på Brann Stadion i år, var det til slutt Amin Askars kanonskudd etter en times spill som skulle bli tungen på vektskålen.

- Det blir litt mer spennende enn det burde vært. Men totalt sett er det en meget sterk kamp av oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV2 etter kampen.

Det var tett mellom sjansene i førsteomgang, og tempoet var høyt. At begge lag ønsket tre poeng var helt åpenbart. Allerede etter ti minutter var gjestene frempå og satte seg i respekt. Alexander Søderlund holdt lekestue med Markus Jonsson, og stormet mot Branns mål. Pasningen til spiss-makker Nikola Djurdjuic var presis, men på den påfølgende avslutningen viste Piotr Leciejewski hvorfor han er Branns førstekeeper. Polakkens redning gjorde at det fortsatt stod 0-0.

Askar startet ballet

Til tross for mange gode muligheter skulle det gå hele 38 minutter før vi fikk kveldens første mål.

Som så mange ganger tidligere i omgangen kom Branns høyreback Birkir Már Sævarsson på et helhjertet offensivt løp. Pasningen fra «Bentley» var presis, og islendingen satte opp dampen mot dødlinjen.

Innlegget var som hentet ut fra læreboken, hardt, lavt og presist. På bakerste stolpe ventet ingen ringere enn Amin Askar, som slengte frem en fot og relativt komfortabelt kunne bredside ballen i det åpne målet. De med hjertet i rødt av de 15 328 betalende publikummerne eksploderte under den stekende Bergens-solen.

- Det er ikke bare scoringene Askar gjør som er viktig i dag. Han gjør mye riktig i løpet av kampen og er utrolig viktig for oss, avslutter Skarsfjord.

Klasseangrep

Etter hvilen var det gjestene som innledet best. De hvitkledde hadde ballen langt mer enn hjemmelaget, men klarte ikke omsette ballinnehavet i store sjanser.
Men etter 58 minutter var det duket for festfotball. Kim Ojo fikk ballen av Bentley på venstrekanten, og nigerianeren slo en perfekt 60-meters-pasning på lissen til Sævarsson på motsatt. Islendingen løftet innlegget mellom to FKH-forsvarere, og Nordkvelle spurtet fra dem begge. Avslutningen var iskald.

Det skulle bare gå drøye to minutter før rødtrøyene var frempå igjen, nok en gang anført av Amin Askar. Nordkvelle fikk ballen inne sentralt, og trilte raskt videre til Askar på kanten. Etter å ha lagt ballen til rette blåste han den forbi Kristiansen og i lengste hjørne.

Dobbel Djurdjic

Deretter våknet gjestene virkelig, anført av storscorer Nikola Djurdjic. Først putter han et innlegg fra Vegard Skjerve kontant forbi Leciejewski, før han minutter senere utnytter en tabbe av Sokolowski og gjør det samme igjen. 3-2 scoringen satte virkelig fyr på kampen.

- Vi er litt for ujevne hele kampen og i perioder rett og slett dårlig. Men mot slutten spiller vi god fotball, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV2.

- Mål preger kamper. Vi blir litt handlingsløse og er ute og kjører. Men vi henter oss greit opp igjen, selv om det ikke holder til poeng, avslutter han.

De siste 15 minuttene var et konstant jag fra boks til boks, men ingen av lagene klarte å score igjen. Seieren er Branns sjette strake hjemmeseier, selv om det denne gang var på hengende håret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder