HAR MER Å GÅ PÅ: Strømsgodset-rener Ronny Deila var fornøyd med Abdisalam Ibrahims Godset-debut, men mener han har mer å gå på. Foto: Anette Karlsen,NTB Scanpix/Pa Photos

Deila om City-talent: - Han kan få mye spilletid

HØNEFOSS(VG Nett)Norske Abdisalam Ibrahim, som er på utlån fra Manchester City til Strømsgodset, fikk sin eliteseriedebut mot Hønefoss. Trener Ronny Deila utelukker ikke at det kan bli mer spilletid på unggutten.

Tora Systad Tyssen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I midten av juli ble det kjent at Ibrahim kommer på lån fra den regjerende seriemesteren i England til serielederen i Norge, Strømsgodset.

VG LIVE: Vi fulgte kampen

Da han lørdag fikk sin eliteseriedebut mot Hønefoss imponerte han Godset-trener Deila.

- Jeg syns han var god. Du ser han har forståelse og touch. Nå må vi bare fore han opp med baller, det er det som er viktig: gi han baller nok, sa Deila til VG Nett etter kampen som endte 1-1 etter at Strømsgodset to minutter før slutt fikk utlignet.

Kan få spilletid

Ibrahim, som ble hentet til Citys akademi som 16-åring, og som debuterte for deres A-lag mot Scunthorpe i FA-cupen i januar 2010, skal være i Godset ut sesongen.

- Kan han regne med mye spilletid i Strømsgodset?

- Ja, det tror jeg. Hvis han viser seg frem på treningene sånn som han har gjort nå, så er det store muligheter for han.

Samtidig understreket Deila at han også ser områder der 21-åringen fra Fjellhamar kan forbedre seg.

- Han har mer å gå på på forflytning, altså hurtig forflytning, og større radius på jobbingen sin.

Fornøyd med debuten

Ibrahim selv, som tidligere har vært på utlån til Scunthorpe og nederlandske Nijmegen, syns debuten gikk bra.

- Jeg syns det gikk greit, så jeg håper jeg kommer inn på laget neste runde også, sa han til VG Nett.

Det er tydelig at han vil sikre seg mest mulig spilletid mens han er i Norge. For å få til det mener han det viktigste å vise seg frem på trening.

- Jeg skal gi alt for å få en plass. Jeg må bare trene hardt og vise at jeg fortjener en plass, så får treneren bestemme resten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder