MANGE DUELLER: Sogndals Ricardo Santos, her i duell med Jarl André Storbæk i søndagens kampen mot Strømsgodset, var i mange tøffe dueller. Foto: Alf Vidar Snæland, NTB Scanpix

MANGE DUELLER: Sogndals Ricardo Santos, her i duell med Jarl André Storbæk i søndagens kampen mot Strømsgodset, var i mange tøffe dueller. Foto: Alf Vidar Snæland, NTB Scanpix

Sogndal mener Sætra burde vært utvist etter tjue sekunder

Strømsgodset klatret til topps

FOSSHAUGANE CAMPUS (VG Nett) (Sogndal - Strømsgodset 1-1) Sogndal mener Strømsgodsets Lars Sætra burde fått rødt kort bare noen sekunder inn i dagens batalje på vestlandet.

Endre Romøren
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Episoden skjedde allerede etter 20 sekunder, da sogndølenes brasilianske spiss Ricardo Santos ble lagt i bakken av Sætra med fri bane mot Godset sitt mål.

Dommer Per Ivar Staberg blåste frispark, og de fleste på Fosshaugane ventet at han ville dra frem det røde kortet etter regelen om utvisning for å ta fra motstanderen en klar scoringssjanse.

Men etter en lang konferanse med linjemannen valgte Staberg å gi Sætra gult kort, til stor frustrasjon hos Sogndals spillere.

- Det røde kortet er helt klart. Jeg er fri, men blir lagt i bakken av deres sistemann. Dommeren gjorde feil, sier Santos til VG Nett etter kampen.

- Det ser rødt ut. Det er ikke lett å være dommer, men de er mange og kan snakke med hverandre via headsett. De burde sett den, og med ti mann i 90 minutt ville Strømsgodset fått det tungt, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til VG Nett.

To mål på tre minutt

Kampen mellom Sogndal og Strømsgodset var omtrent blottet for målsjanser helt til kampuret passerte 73 minutter, men når det først tok fyr, tok det skikkeleg fyr.

Muhamed Keita fikk ballen ute til venstre, dro seg innover i banen og banket ballen hardt i lengste hjørnet til 1-0 fra 16-17 meter. Lagets første sjanse i kampen, og rett i kassen.
Men hjemmelaget ga seg ikkje, og utlignet like etterpå.

Ulrik Flo slo Adam Larsen Kwarasay sin ferievikar Lars Cramer i en duell på fem meter, slik at spissmakker Santos enkelt kunne stange 1-1 i det tomme buret.

- Jeg trodde at jeg skulle bli matchvinner med scoringen. Men det ble tøft for oss, og vi mister to poeng på et enkelt baklengsmål, sier målscorer Keita til VG Nett.

Sjansefattig

Det skjedde lite de første 45 minuttene i møtet mellom topp- og bunn-sjiktet av tabellen, der omgangens eneste sjanse først kom fire minutt før pause. Flo slo Cramer i en duell - igjen - på 14 meter, men headingen landet en meter til side for nettmaskene.

Ellers var det få høydepunkter å skrive hjem om, noe variabel presisjon hos begge lag må ta skylden for.

Etter de to scoringene åpnet kampen seg mer opp, der Strømsgodset var nærmest seieren i sluttfasen. Innbytter Ola Kamara kunne avgjort da han fikk avslutte upresset fra 12 meter, men skuddet gikk utenfor.

Deila: Ikke i nærheten av toppnivået

Dermed ebbet det ut i uavgjort, noe begge lags trenere var passe fornøyd med.

- Vi kommer ikke i nærheten av toppnivået vårt, og skaper få sjanser. Men vi slipper til lite i mot også, så uavgjort er helt greit, sier Godset-sjef Ronny Deila til VG Nett.

- Poeng mot et lag av Strømsgodset sitt kaliber er bra. De scoret ut av ingenting, men vi viser god moral ved å komme raskt tilbake. Å ta poeng er også psykologisk viktig med tanke på tabellen, sier Sogndal-Olsson.

Med Moldes 1-4 tap mot Brann klatret Strømsgodset til topps på eliteserietabellen, mens Sogndal karret seg forbi Sandnes Ulf og opp på 13. plass.

NB: Azar Karadas debuterte forøvrig for Sogndal, og spilte hele kampen på midtstopperplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder