DUELL: Stefan Johansen (t.v.) og Bjørn Helge Riise i en av kampens mange dueller. Foto: NTB Scanpix

Ronny Deila: - En helt vanvittig kamp

Thrillerkamp i Drammen ga seks mål

DRAMMEN (VG Nett) (Godset - LSK 3-3) To straffespark, seks mål, Kovacs-sirkus og bisarr Helstad-scoring sørget for et fyrverkeri av en fotballkamp i Drammen.

Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Oppgjøret i Drammen inneholdt nemlig det meste, og ble blåst av på stillingen 3-3.

- Dette var en helt vanvittig kamp. Hadde vi vunnet denne, hadde det vært århundrets kamp. Det var ekstremt underholdende og vi vinner åtte av ti slike kamper, sier Deila etter kampen.

For det skjedde mye på kunstgresset på Marienlyst lørdag ettermiddag.

- Dette ble bare for vilt. Det er ingen tvil om at dommeren mistet grepet. Men til slutt tror jeg avgjørelsne veide hverandre opp, slik at det ble greit til slutt, fortsetter Godset-treneren.

Godset er fortsatt på tabelltopp med to poengs margin, men både Molde og Roenborg spiller søndag.

Kovacs i hovedrollen

Inkludert cup-exiten for Brann i Bergen (3-4), stod serieleder Godset med kun én seier på de fem forgående kampene før møtet med Lillestrøm - og avstanden ned til Molde var krympet til ett poeng. Dermed var det et revansjesugent Strømsgodset som entret Marienlyst - hvor drammenserne ikke hadde tapt siden 16. juni i fjor.

Og det var blåtrøyene som åpnet best, og det med en ungarer i hovedrollen. Nemlig Peter Kovacs.

- Dette ble veldig underholdende med mange målsjanser. Men vi klarer rett og slett ikke takle Kovacs i dag, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Etter 20 minutter kom han til kampens første stor sjanse, da han på merkverdig vis satte ballen over fra en halvmeter - med ryggen.

Knappe kvarteret senere var Kovacs igjen på ferde. Godset-angriperen kom alene med LSK-keeper Lasse Staw, og spilte ballen forbi sisteskansen. Ballen var på vei ut over dødlinjen, men Staw felte tilsynelatende Kovacs på småklønete vis og den store ungareren gikk i bakken. Drammenserne ventet på at dommer Tom Harald Hagen skulle blåse straffespark, men dommeren valgte i stedet å gi Kovacs gult kort for filming - til enorme protester fra Godset-spissen.

- Det er en helt klar straffe og en merkelig avgjørelse av dommeren. Dommeren (Tom Harald Hagen) hadde ingen god kamp, sier Kovacs til VG Nett.

Få minutter før pause skulle imidlertid Kovacs få sin revansje. Øyvind Storflor slo ballen lavt inn og Kovacs nærmest snublet inn 1-0 ved fem meter.

Før 1-0-scoringen hadde Godset hatt en gedigen dobbeltsjanse, men begge forsøkene ble reddet på streken. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0, etter at gjestene fra Romerike ikke hadde produsert en eneste sjanse.

Scoret liggende feilvendt

Men kun to minutter etter hvilen svarte LSK.

Thorstein Helstad kom alene med Adam Larsen Kwarasey og gikk i bakken etter duell med Kim André Madsen. Helstad ble liggende på bakken og rope på straffespark, men i det han fikk øye på ballen slengte han ut foten og satte ballen i mål - liggende feilvendt.

Og da andreomgangen var ti minutter gammel hadde LSK snudd kampen. Etter lavt innlegg kastet Erling Knudtzon frem et ben og sendte gjestene i ledelsen.

Kovacs med bredsiden

Etter en periode med sjansebonanza foran begge målene, utliknet serielederen.

Og selvfølgelig var det Kovacs - igjen. Ungareren tok med seg ballen til omtrent 20 meter og bredsidet inn 2-2.

- Ikke en vanlig Kovacs-scoring, sier Kovacs selv.

To straffespark og 3-3

Men bare fem minutter senere, svarte LSK. Alene med Kwarsey Larsen, ble Petter Vaagan Moen felt av Godset-angriperen og tildelt straffespark. Den satte Bjørn Helge Riise i mål med en elegant kjipp.

Men med 20 minutter igjen å spille, var ikke scoringsfesten over i Drammen. Kvarteret før slutt ble nemlig Kovacs revet overende av Fredrik Stoor og ble tildelt straffespark - som Kamara satte sikkert i mål til 3-3.

- Det var kontakt mellom oss, men det var nok en billig straffe, innrømmer Kovacs - som altså mente han ble snytt for en klar straffe før hvilen.

Skuffet, men fornøyd

Etter kampen er det to trenere som ikke helt vet hvordan de skal karakterisere kampen.

- Vi spiller en helt fantastisk førsteomgang, men vi slipper til mer i andreomgangen. Jeg er skuffet, men også fornøyd, hvis det er mulig å si det, sier Deila.

- Men kan gullet å bli tapt nå?

- Det er vanskelig å si. Det får vi se når vi teller opp til slutt.

PS! Godset-stopper Kim André Madsen pådro seg gult kort og må dermed stå over neste kamp (Sogndal borte). Fra før er stopper Alexander Aas ute med skade.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder