Voldsom slåsskamp mellom LSK-profiler før Odd-kampen

Fattig poenghøst - har vunnet én av de siste 13 kampene

MYE MOTGANG: For Lillestrøm-trener Runar Kristinsson på sidelinjen under eliteseriekampen mellom LSK og Odd på Åråsen stadion søndag. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

LSK-styreleder: – Jeg står fast ved Kristinsson

Det har aldri stormet mer rundt LSK-trener Runar Kristinsson enn nå. Etter et nytt tap søndag møtes klubbstyret mandag. Overfor VG freder styreleder Owe Halvorsen sin egen trener.

  • Mikal Aaserud
  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

– Nei, ingenting er endret for min del. Jeg står fast ved ham, sier Halvorsen til VG søndag kveld.

– Hvorfor gjør du det?

– Fordi jeg har troen på at han har størst sjanse til å berge oss. At en ny trener nå ville bringe mer forvirring enn stabilitet, sier styrelederen, som likevel omtaler situasjonen i klubben som «bekymringsfull».

Lest denne? Erik Solér skal inn som «LSK-redningsmann»

Bekrefter håndgemeng

Det har blitt én fattig seier på de kanarigule de siste 14 kampene. Til nå holder det til en 13. plass på tabellen. I tillegg ble opptakten til søndagens 4-2-tap mot Odd hjemme på Åråsen elendig. Romerikes Blad meldte tidligere på dagen at klubbprofilene Arnold Origi og Bassel Jradi hadde havnet i et skikkelig slagsmål på trening denne uken. Konsekvensen, etter lignende hendelser mellom de to tidligere i år, ble at begge så kampen fra tribunen.

– Det var håndgemeng. Det gikk over streken. Jeg aksepterer straffen. Mer er det ikke å si, sier Jradi til avisen.

Arnold Origi har ikke svart på VGs henvendelse søndag kveld.

Hevder Kristinsson ikke vil ha hjelp

LSK-EKSPERT: Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

TV 2-ekspert Ivar Hoff har lang fartstid i Lillestrøm som både spiller og trener. I programmet «Fotballkveld» søndag fortalte Hoff til sin egen kanal at han tror en annen trener leder laget når laget reiser nordover i et særdeles viktig møte med Tromsø neste helg. Han er naturligvis bekymret for tabellsituasjonen året før klubben fyller hundre år.

For det er kun målforskjell som skiller Lillestrøm og Aalesund på den utsatte play off-plassen. Til Stabæk på nedrykksplass er det bare to poeng. Syv runder gjenstår. Hoff fikk spørsmål om Kristinsson fortsatt kan sitte som trener, når styret er splittet i synet på ham.

– Jeg vet at noen har snakket med ham, om han kan få hjelp. Du har Torgeir Bjarmann som er sportslig leder her og har spilt midtstopper i en generasjon, og kan mye om det å organisere lag. Så har du Arne Erlandsen, som jeg foreslo i kampen mot Rosenborg, da de dummet seg ut her på Åråsen, sier Hoff.

– Men i trenerteamet er det to islendinger. Kristinsson og hans assistent vil ikke ha denne hjelpen, for da føler man at det går utover ens autoritet. Men det er helt feil. Se bare på næringslivet. Hvis det er en som har høyere kompetanse fra et nivå så trekker man inn det. For å skape noe sammen. Det er klubben som er det viktigste – ikke enkeltpersoner, sier TV 2-eksperten.

Les også: Hoff vil ha Erlandsen som Kristinssons «sidekick»

Skal i møte med Bjarmann og Solér

Det er bare to og en halv uke siden Lillestrøm-styret møttes sist. Også den gangen var den sportslige situasjonen på agendaen. VG fikk opplyst at styret var delt før møtet. Er det opp til styreleder Halvorsen fredes Kristinsson igjen.

– Vi kommer til å drøfte den sportslige situasjonen med Erik Solér som har vært inne i troppen i to uker, og Torgeir Bjarmann, sier styreleder Halvorsen. Styret vil ikke få noen oppdatering direkte fra trenerteamet.

– Stemmer opplysningene til Ivar Hoff, om at Kristinsson ikke ønsker hjelp?

– Jeg vet ikke hvor Ivar har dette fra. Det er tvert i mot det som har skjedd. Det er det Erik Solér har jobbet med. Å omdefinere Bjarmanns rolle til en rolle tettere opp mot hovedtrener.

Mer om

  1. Lillestrøm SK

Flere artikler

  1. Erik Solér skal inn som «LSK-redningsmann»

  2. Kristinsson trolig ferdig som LSK-trener

  3. LSK-Jradi: – Han kom løpende som «Karate Kid»

  4. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

  5. Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder