DAGENS DOBBEL: Davy Claude Angan gratuleres av lagkameratene etter å ha satt inn 2-0 etter 52 minutter i Molde. Foto: Scanpix

Angan fikset ny Molde-seier

MOLDE (VG Nett) (MFK-FFK 2-0) To scoringer signert Davy Claude Angan var nok til å sikre tre Molde-poeng mot Fredrikstad.

  • Einar Orten Trovåg

Artikkelen er over åtte år gammel

- Det er viktig å vinne slike kamper, og jeg er fornøyd med at vi ikke slipper inn mål. Men vi må passe på at vi ikke slipper oss for mye nedpå, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til pressekorpset på Aker stadion.

En kort cornervariant var foranledningen til Moldes 1-0-mål etter 30 minutter. Magnus Wolff Eikrem og Mattias Moström spilte vegg. Deretter gjorde Moström det samme med Joshua Gatt.
VG Live: Referat fra kampen

Moström så ut til å prøve seg på et skudd, men ballen gikk til Davy Claude Angan. Fra kort hold kunne ivorianeren breiside ballen i mål bak Jon Knudsen.

Kjempetreff fra Martinsen

Etter en relativt tam kamp den første halvtimen skjedde det langt mer det siste kvarteret før hvilen. Molde spilte best, men Vidar Martinsen var nære på å utligne etter et utsøkt langskudd.

Fra ca. 45 meter banket FFK-stopperen ballen i treverket - et par centimeter over krysset.

FORNØYD SJEF: Ole Gunnar Solskjær var tydelig tilfreds etter seieren mot Fredrikstad. Foto: Scanpix

- Da jeg så TV-bildene etter kampen tenkte jeg at det var jo egentlig latterlig å skyte der. Men ute på banen tenkte jeg «f..., jeg prøver». Og det var gøy å se at jeg traff så bra, selv om det ikke bli mål. Hadde ballen gått innenfor stengene hadde ikke Bugge hatt sjanse, sier Vidar Martinsen til VG Nett.

Angan igjen

Sju minutter ut i 2. omgang doblet Angan ledelsen for Molde. Magnus Wolff Eikrem slo gjennom Jo Ingen Berget, som fra høyre la ballen inn i boksen. Der klarte ikke Vidar Martinsen å følge Davy Claude Angan. Molde-spissen kunne dermed enkelt sende ballen over mållinja.

- Han er vanskelig å spille mot i dag. Han går på gode løp og har to veldig gode avslutninger. Eller veldig og veldig. Den andre var kanskje ikke så veldig vanskelig, men den skal i mål den også, skrøt Solskjær og la til:

- Davy er godt i gang med syv mål. I fjor var det flere som delte på å score mål her. Jeg har gitt ham strengt beskjed om å holde seg i boksen. Der er jo der de fleste mål blir scoret fra. Davy vil bli bedre og bedre.

Full kontroll

Etter 2-0-målet skjedde det kort oppsummert fint lite. Begge lagene hadde flere brukbare skuddmuligheter, men både tempoet og underholdningsverdien på kampen falt flere hakk etter Angans andre.

Molde tok dermed sin tredje strake seier og er oppe i 18 poeng. Fredrikstad seiler i motvind om dagen og har plassert seg nest sist med seks poeng.

Davy Claude Angan er oppe i sju eliteseriemål hittil i år. Han signerte seg for ni i hele fjor, da Molde tok gull.

Mer om

  1. Molde FK
  2. Fredrikstad

Flere artikler

  1. Molde på god vei mot CL-avansement

  2. Solskjær skuffet etter ny Molde-filming

  3. Svensson stoppet Moldes solide rekke

  4. Angan så rødt da Molde tapte knepent

  5. Ulrik Flo: - Jeg lærte av Prica

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder