ADAMS PÅ SPILLERJAKT: Gabala-manager Tony Adams håper å styrke troppen med Vålerenga-spiss Luton Shelton. Foto: Scanpix/AFP

- Adams vil hente Shelton til Aserbajdsjan

(VG Nett) Den tidligere Arsenal-spilleren Tony Adams (44) håper å lokke Vålerengas Luton Shelton (25) til ambisiøse Gabala FC i aserbajdsjansk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
Gabala FKQəbələ idman klubuAzerbaijan Premier League

Adams signerte en treårskontrakt med Gabala FC i vår og har allerede hentet flere profilerte spillere til den relativt ukjente ligaen i Aserbajdsjan.

VGD: Diskuter internasjonal fotball her!

I Gabala-troppen finnes det innslag fra Brasil, Argentina, Serbia, Bulgaria, Latvia, Romania, Nederland, Georgia og Guniea. De største profilene er engelske Terry Cooke, med en fortid i begge Manchester-klubbene, og den tidligere Premier League-spissen Deon Burton.

Han kommer opprinnelig fra Jamaica, og kan snart få selskap av landsmannen og VIF-spiss Luton Shelton på topp dersom Tony Adams får det som han vil. Shelton scoret 12 mål for Vålerenga denne sesongen og avsluttet med åtte nettkjenninger på de siste ni eliteseriekampene.

Daily Mail, som tok med seg Adams tidligere lagkamerat Martin Keown for å besøke manageren i Aserbajdsjan, får opplyst i Gabala at Shelton og danske Brian Priske står øverst på ønskelisten i januar.

Les også: Tony Adams flytter til Aserbajdsjan

Bygger nytt

Gabala spilte amatørfotball så sent som for fem år siden, men styrtrike Tale Heydarov har snudd opp ned på alt i klubben. I byen med drøyt 13.000 innbyggere bygges det nå nytt treningsanlegg og ny stadion.

Målet er å vinne ligaen i Aserbajdsjan i løpet av tre år og etter hvert kvalifisere seg for Champions League. Kontrasten fra Premier League-livet er enorm for Adams, men manageren har faktisk mer penger til rådighet når det gjelder spillekjøp nå enn da han ledet Portsmouth.

I GABALA: Deon Burton er spiss for Adams' lag i Aserbajdsjan. Foto: AFP

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- I vår første kamp på nasjonalarenaen her var det hundeavføring over hele banen. Jeg ba banemannen fjerne det, og han kastet det i lengdegropa ved siden av gressmatta. En gang gikk en ku over treningsbanen og gjorde fra seg, forteller Adams om livet som trener i Aserbajdsjan.

Vil ta over Arsenal

Adams begynte managerkarrieren i Wycombe i 2003, og hadde trenerroller i både Feyenoord og Utrecht før han tok over Portsmouth. Nå forteller han, med glimt i øyet, hvordan han ser for seg managerkarrieren.

- Det blir tre år her hvor vi bygger stadion og forhåpentligvis vinner serien. Så drar jeg til Feyenoord med en ny eier som investerer 20 millioner pund og vil vinne serien. Jeg blir der i rundt fem år og vinner Europa League før jeg tar over Arsenal, senere England, og så dør jeg.

Alt om fotball: Sjekk VG Netts fotballforside!

PS! Gabala ligger på femteplass i ligaen ni poeng bak serielederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder