Hva er dette?

ELEGANT: 38 år, men fortsatt med ambisjoner: Zlatan Ibrahimovic på plass i Milano. Foto: Spada / LaPresse

Zlatan Ibrahimovic: – I stedet for å løpe, skal jeg skyte fra 40 meter

Zlatan Ibrahimovic hevder at han hadde flere tilbud nå som 38-åring enn han hadde som 28-åring. Kanskje blir han å se i AC Milan-drakt nummer 21 mandag.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er alle våre oddstips!

Motstander er Morten Thorsbys Sampdoria.

– Først og fremst er det fantastisk gøy med Zlatan tilbake til Milan. Han var der sist de vant ligatittelen, og helt siden han - sammen med flere - forlot klubben, har det vært en lang og vond periode for supporterne, sier Strive-kommentator Even Braastad, også halvparten av podcasten Støvelball.

– Han har hatt et bra målsnitt også de siste årene, men det er ikke sånn at han kommer til å sende Milan rett tilbake til topp fire. Milan har havnet helt bakpå og mangler mer enn en spiss, fortsetter Braastad.

Det er åtte år siden han forlot klubben. Det er sunget noen arier på La Scala siden den gang, og svensken er klar på at han ikke blir værende i klubben lengre enn til sommeren - om det skulle vise at han ikke holder nivået.

les også

18-åring sendte Liverpool videre med drømmetreff

Mange trodde at det skulle bli umulig for Ibrahimovic å komme tilbake etter skaden han pådrog seg i Manchester United-tiden, men han har vist at det er mulig.

Onsdag er det Vikinglotto. Her kan du spille.

Etter at Los Angeles Galaxy-eventyret var over i november, sa han til fansen at de igjen kunne begynne å se på baseball. Selv var han altså tent på mer fotball. Kontrakten går til sommeren - med opsjon på ett år til.

les også

Zlatan Ibrahimovic returnerer til Milan: – Vekker frykten hos motstanderen

– Det er umulig å spille som jeg gjorde for ti år siden, men jeg vet hva jeg må gjøre: I stedet for å løpe, skal jeg skyte fra 40 meter, sa han på en pressekonferanse gjengitt av blant andre Sky Sports.

– Uansett hvordan han leverer på banen, ser jeg to veldig positive ringvirkninger av svenskens retur. Han kommer til en spillergruppe med mange unge spillere, som etter å ha vært gode i mindre klubber, ikke har fått det til å stemme i Milano. Zlatan har vært med på mye, vunnet mye og kan sette standarden og være et referansepunkt og en læremester for unggutta, mener Strive-kommentator Even Braastad.

– I tillegg skaper det sårt tiltrengt entusiasme. Det er nok en del tusen ekstra seter som fylles på San Siro nå. Han ble, på sedvanlig selvsikkert vis, sitert på at han kun ville spille om 70 000 møtte opp. Om han også leverer på banen, kan det Zlatans retur bli et herlig kinderegg for Milan.

les også

Zlatan-statuen utsatt for hærverk – igjen

AC Milan har slitt denne sesongen. De er bare nummer 11 på tabellen og tapte 5–0 for Atalanta rett før jul. Det er klubbens største tap i Serie A på mer enn 20 år.

Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot - her kan du spille

– Milan er fremdeles Milan. Historien kan ingen endre, sa Ibrahimovic.

– Jeg kommer for å hjelpe klubben. Vi får ta en kamp av gangen. Det er en maraton. Det er ikke 100 meter sprint.

Manchester United var Zlatans siste klubb i Europa, der han signerte hele 28 mål i sin første sesong, før en kneskade satte stopper for sesong nummer to.

Han har spilt i fire av de fem store europeiske ligaene, samt Eredivisie i Nederland og MLS i USA - og har hentet sølvtøy nesten overalt.

les også

Zlatans gave til seg selv: Ferrari til 10 mill.

VG-tips:

* Det spilles nesten full runde i italiensk Serie A mandag (helligtrekongersdagen).

* Milan skal hente seg inn etter et skuffende 0-5-bortetap for Atalanta i den siste kampen før jul. Det var lagets første nederlag på fem kamper, men uansett så er ikke 11. plass på tabellen før helgens øvrige kamper noe særlig for en storklubb som Milan.

* Ibrahimovic er altså spilleklar. Det er mulig at svensken kan løfte laget. Men det kan også være at han rett og slett er blitt for statisk for italiensk toppfotball - han har tross alt blitt 38 år.

* Sampdoria har vunnet to av seks siste seriekamper, og sliter i nedrykksstriden. 14 mål på 17 seriekamper er stusslige saker - kun to lag er svakere på akkurat den biten. Bortefasit: 2-0-6. Caprari (a) soner.

* Vi skulle gjerne hatt mer enn 1,52 i hjemmeodds, men det er det vi går for.

Du må spille før kl. 14.55. Kampen ser du på Strive.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Serie A
 3. AC Milan
 4. Zlatan Ibrahimovic

Flere artikler

 1. Zlatan Ibrahimovic returnerer til Milan: – Vekker frykten hos motstanderen

 2. Italienske medier: Zlatan skal ha skjelt ut direktør

 3. Zlatan: – Denne utfordringen gir meg adrenalin

 4. De er eksperter på å treffe stolper og tverrliggere

 5. Zlatan presentert i Milan: Løvens siste brøl

 6. Zlatans elleville derbyretur: – Vi kollapset

Fra andre aviser

 1. Zlatan Ibrahimovic klar for italiensk storklubb

  Aftenposten
 2. Zlatan-effekten fortsetter for Milan

  Aftenposten
 3. Denne scoringen gjør Zlatan unik

  Aftenposten
 4. Zlatan-statuen ble utsatt for hærverk og rasisme. Nå er også stjernens eiendom vandalisert.

  Aftenposten
 5. Denne scoringen gjør Zlatan unik

  Bergens Tidende
 6. Zlatan-effekten fortsetter for Milan

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder