Hva er dette?

IKON: Sergio Agüero ble denne uken stemt frem til tiåret ikon i Premier League. Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Vant prestisjekåring – Citys toppscorer på vei tilbake

Manchester Citys stjernespiss Sergio Agüero ble denne uken stemt frem til den mest ikoniske spilleren i Premier League dette tiåret. Nå er han på vei tilbake etter en skadeperiode.

 • Morten Asbjørnsen
 • Her er fredagens oddstips!

Den argentinske spissen har vært satt på sidelinjen en liten stund etter en skade. Siste seriekamp 31-åringen startet var mot Chelsea 23. november.

I forrige runde returnerte Agüero og fikk ett minutt på banen helt på tampen av kampen mot Leicester. På en pressekonferanse kunne Manchester Citys manager Pep Guardiola fortelle følgende om stjernespissen sin:

– Han er ikke klar til å spille 90 minutter enda, sa Guardiola på pressekonferansen.

At Sergio Agüero er viktig for Manchester City er det ingen tvil om. Denne uken gikk han også til topps i BBCs kåring av den mest ikoniske spilleren dette tiåret. I en avstemning med 15, stakk Agüero av med hele 26 prosent av stemmene. Nestemann på lista var tidligere lagkamerat James Milner (Liverpool) på tolv prosent.

les også

Bare ett lag kan ødelegge for Liverpool

Endring i formasjon

De siste par kampene har Manchester City gått bort fra den klassiske 4–3–3-formasjonen til en som ligner mer på en slags 4–2–3–1. Det har gjort at de flytter Kevin de Bruyne opp i en mer offensiv midtbanerolle. Det har medvirket til seks scoringer på de to siste kampene mot Arsenal og Leicester.

Om Agüero vil starte kampen mot Wolverhampton fredag er høyst usikkert, men med en luke opp til Liverpool i kampen om Premier League-tittelen vil de nok få argentineren raskest mulig tilbake i den vante målformen.

Konkurrent på spissplassen, Gabriel Jesus, har scoret tre ligamål i argentinerens fravær. Sammenligner man målsnittet på de to spillerne, ser man at Agüero leverer mål jevnere. Han står med 9 mål på 13 kamper, mens Jesus har 6 på 15. Begge har også to målgivende pasninger hver.

les også

Liverpool med maktdemonstrasjon i toppkampen

VGs tips: Uavgjort

Et jagende Manchester City trenger å vinne kamper for å tette luken til Liverpool. De rødkledde fra nord-vest England har fortsatt ikke tapt en eneste kamp, og har faktisk bare tapt poeng i èn kamp hvor de spilte uavgjort. Manchester City har på sin side tre uavgjort og tre tap hittil i sesongen. Kampen om ligatittelen kan se ut til å være over allerede, men Guardiolas menn er nødt til å vinne disse kampene om det i det hele tatt skal være et ørlite håp.

Uavgjort-laget Wolverhampton var forrige sesong et lag som tok mye poeng mot de antatt sterkeste lagene, mens i år har de slitt mer mot topp seks-lagene. De er imidlertid relativt solide bakover og har kun sluppet inn to mål mer enn Manchester City i ligaen i år. Raul Jimenez er også en som kan sette kjepper i hjulene på Guardiola-toget ettersom han jevnt og trutt har levert målpoeng denne sesongen.

Oddsen står til 4,60, spillefristen er klokken 20.40 og TV 2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City33213981344766
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Engelsk fotball
 3. Premier League
 4. Manchester City
 5. Sergio Agüero

Flere artikler

 1. Agüero fortsetter vanvittig statistikk – Guardiola med Premier League-rekord

 2. Tipppetips: Kan tangere Henry-rekord

 3. Ny straffebom – men Jesus reddet Manchester City

 4. Hat trick-Agüero historisk – Nyland og Villa ydmyket av Manchester City

 5. Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap

 6. Pluss content

  Fantasy Premier League: Solskjær-utspill skaper usikkerhet før Gameweek 11

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder