«Fantastisk fotball» av United ga årets første Solskjær-seier

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Norwich City 4–0) Det måtte fire forsøk til før den første seieren kom for Ole Gunnar Solskjær (46) i 2020. Men da det først løsnet, løsnet det skikkelig.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Negativiteten hadde nok en gang spredd seg rundt Manchester United etter en marerittaktig start på det nye året: Tap mot Arsenal, uavgjort mot Wolverhampton og tidvis ydmykelse mot Manchester City betød at Solskjær var under press før lørdagens hjemmekamp mot tabelljumbo Norwich.

Men mot de nedrykksdømte «kanarifuglene», som stilte med Alexander Tettey fra start, kom omsider de tre poengene som sender Solskjærs United tilbake på femteplass i Premier League.

– Jeg er veldig glad. Vi startet kampen på tå hev. Jeg er sikker på at motstanderne snakker om oss som et veldig hardtarbeidende lag, og det er det jeg ønsker av laget mitt, sier Solskjær til BBC.

les også

Solskjær om United-planen: – Kjeder meg når jeg snakker om det

Løsningen kom fra uventet hold: Juan Mata, som ikke hadde levert et eneste målpoeng i ligaen denne sesongen, så plutselig ut som den kreative playmakeren United-fansen har etterlyst.

Like før halvtimen var spilt trakk spanjolen inn i banen og slo et millimeterpresist innlegg til Marcus Rashford, som bredsidet inn åpningsmålet.

– Det var en veldig god prestasjon. Et veldig godt svar etter det forrige tapet vårt. Vi spilte fantastisk fotball i dag. Vi koste oss på banen og fant fine rom. Dette var et godt eksempel på hvordan jeg mener vi burde spille på mer regelmessig basis, sier Mata til BBC.

Rashford la på til 2–0 tidlig i andre omgang, denne gangen på en straffe skaffet av unge Brandon Williams. Uniteds nummer 10 står nå med 14 mål i Premier League denne sesongen – kun tre bak toppscorer Jamie Vardy.

HERJET MOT TETTEY & CO: Marcus Rashford fører ballen forbi Alexander Tettey. Etter å ha scoret to mål ble Uniteds stjernespiss byttet ut like før timen var spilt. Foto: OLI SCARFF / AFP

Deretter var servitøren Mata frempå igjen, nok en gang med sin presise venstrefot, som fant hodet til Anthony Martial. Headingen hans var glimrende og sørget for 3–0-ledelse allerede i det 54. minutt.

Før timen var spilt burde det også stått 4–0, men Brandon Williams bommet sensasjonelt nok på åpent mål og sikret seg en plass i Premier Leagues tabbekavalkade for sesongen.

les også

Tettey raser etter United-møte: – Jeg fikk sjokk

Mens regnet begynte å hølje ned over Old Trafford, kunne en fornøyd Solskjær kaste innpå en annen unggutt som har begynt å spille seg inn i fansens hjerter: Mason Greenwood (18).

Skarpskytteren brukte bare fem minutter på å tegne seg på scoringslisten med et velplassert venstreskudd fra utsiden av 16-meteren. Hans niende mål for sesongen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Norwich City FC
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Alexander Tettey

Flere artikler

 1. Solskjær forklarer skyllebøtte: – Spurte hvordan det gikk med familien

 2. Slik har Rashford forvandlet seg under Solskjær: – Jeg elsker å se det

 3. Maguire reddet Solskjær: Sendte Manchester United til semifinale

 4. Solskjær tar stjernen i forsvar: – På vei mot sin beste sesong

 5. Solskjærs United må spille omkamp i FA-cupen: – Vi så sløve og slitne ut

Fra andre aviser

 1. Solskjær kan puste lettet ut etter storseier mot bunnlag

  Aftenposten
 2. Solskjær kan juble for viktig cuptriumf, men her er synet som bekymrer United-fansen før møtet med erkerivalen

  Aftenposten
 3. Solskjær kan juble for viktig cuptriumf, men her er synet som bekymrer United-fansen før møtet med erkerivalen

  Fædrelandsvennen
 4. Solskjærs menn fikk nådeløs kritikk i pausen. Slo hardt tilbake mot lag fra nivå fire.

  Aftenposten
 5. Solskjær kan glise etter en perfekt romjul

  Aftenposten
 6. Solskjærs menn fikk nådeløs kritikk i pausen. Slo hardt tilbake mot lag fra nivå fire.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder