OMKOM: José Antonio Reyes ble 35 år gammel. Han var en svært merritert spiller. Foto: Jorge Guerrero, AFP

Tidligere Arsenal-stjerne Reyes omkom i trafikkulykke

José Antonio Reyes (35) døde i en trafikkulykke ved hjembyen i Spania. Kondolansene strømmer på fra klubber og tidligere lagkamerater.

«Vi kunne ikke bekreftet verre nyheter. Den elskede Sevilla-stjernen José Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Hvil i fred» melder klubben på Twitter.

Ifølge spanske medier skjedde den fatale ulykken lørdag morgen. Ulykken skal ha skjedd på motoroveien ved Utrera, hans hjemby utenfor Sevilla, skriver Mundo Deportivo.

35-åringen spilte for tiden for Extremadura i den spanske Segunda Division, et lag han ble en del av i januar da han skrev under en avtale som varte i fem måneder.

ARSENAL-STJERNE: Reyes jubler for mål mot Liverpool i mai 2005. Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Hans tidligere lagkamerat i Arsenal, målkongen Thierry Henry, l uttrykker stor sorg etter at dødsfallet ble kjent:

– Jeg er knust av å høre de triste nyhetene om Jose Antonio Reyes. En flott spiller, en fantastisk lagkamerat og et eksepsjonelt menneske. Jeg håper hans familie og venner fortsatt har styrke og mot til å komme gjennom denne vanskelige tiden, skriver Henry på Twitter.

Kondolansene strømmer nå på fra UEFA (Det europeiske fotballforbundet) og klubber som Manchester City og Liverpool. UEFA melder at det vil bli et minutts stillhet på stadion i forkant av kveldens Champions League-finale.

Også hans tidligere klubb Espanyol uttrykker sine dypeste kondolanse og all støtte til familen og Sevilla etter at dødsfallet har blitt kjent lørdag formiddag.

les også

Stor analyse av Tottenham-Liverpool: Dette kan avgjøre finalen

Pluss content

Spilleren debuterte for Sevilla i en alder av 16 år og var da den yngste spilleren som noen gang har debutert for klubben. Han ble også kjent gjennom overgangen til London-klubben Arsenal i 2003/2004-sesongen, da klubben tok gull i Premier League. Reyes var i Arsenal samtidig som Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner. Han skriver «RIP my friend» og har postet et bilde av Reyes i Arsenal-drakt på sin Instagram-profil.

Reyes spilte Champions League-finalen for Arsenal mot Barcelona i 2006 og ble den første spanjol som vant Premier League.

Spanjolen spilte 69 kamper og scoret 16 mål for Arsenal før han retuernte til spansk fotball på lån til Real Madrid i 2006. Han spilte også for klubber som Atlético Madrid og Benfica og var også innom klubber i Kina og Skottland.

les også

Drømmenes finale. Og den er helt unik.

Reyes var med å vinne fem Europa League-titler med Atlético Madrid og Sevilla. Han vant også La Liga med Real Madrid. Han spilte også for Spania under VM i 2006.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder