PENGEPRAT: Pep Guardiola, her før hjemmekampen mot Liverpool i Premier League i januar, setter ikke pris på Jürgen Klopps uttalelser om Manchester Citys pengebruk. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Guardiola slår tilbake mot Klopp: – Det plager meg

MANCHESTER (VG) Pep Guardiola (48) skrur opp temperaturen mellom Premier League-favorittene Manchester City og Liverpool før sesongens første offisielle kamp.

Tidlig fredag ettermiddag, to dager før Community Shield-oppgjøret mellom seriemester City og annenplass Liverpool, tok Guardiola imot pressen på Manchester Citys treningsanlegg for første gang denne sesongen.

– Jeg har ikke savnet dere, sa en solbrun og t-skjortekledd Guardiola med et stort smil til de rundt 35 journalistene i auditoriet.

les også

Solskjær avslørte seg om Dybala: – Trenger ikke være rakettforsker

Han var mindre spøkefull da han fikk spørsmål om Jürgen Klopps uttalelser om Manchester Citys pengebruk. Den tyske Liverpool-manageren uttalte tidligere i sommer ifølge lokalavisen Liverpool Echo at «vi kan ikke gjøre store kjøp hele tiden».

– Det ser ut som det er fire lag som kan bruke mye penger hele tiden: Real Madrid, Barcelona, Manchester City og PSG. Uansett hva de trenger, så skaffer de det. Du kan ikke sammenligne det, sa Klopp.

Uttalelsene har fra før fått City-toppen Omar Berrada til å reagere og si at det «ikke er riktig». Nå slår også Guardiola tilbake mot rivalens utsagn.

– Det plager meg. Selvfølgelig plager det meg. For det er ikke sant at vi bruker hundrevis av millioner i hvert overgangsvindu. Det er ikke sant, sier Guardiola og fortsetter:

– Det er Liverpool. «You’ll Never Walk Alone». Det er ikke et lite lag. Det er Liverpool. Jeg liker det ikke, for det er ikke sant.

Manchester City gjorde én betydelig signering forrige sesong, da de kjøpte Riyad Mahrez for drøye 60 millioner pund, og har i sommer signert Rodri fra Atlético Madrid for en lignende sum samt venstrebacken Angeliño for rundt 10 millioner pund.

– Vi kan ikke bruke 200 millioner pund hver sesong. Liverpool brukte mer enn 200 millioner pund forrige sesong, men kan ikke gjøre det denne sesongen. Det er det samme, sier Guardiola.

les også

Historisk: Kvinnelig dommer mellom Liverpool og Chelsea

– Det er derfor man har Financial Fair Play. Hvis noe er galt, blir klubbene straffet. Det er realiteten, fortsetter han.

Det er derimot ingen personlig feide mellom Guardiola og Klopp, for på spørsmål om han lar seg inspirere av sin tyske konkurrent, svarer Manchester City-manageren et klokkeklart «ja».

– Han er en klassemanager. En toppmanager. Det er en utrolig utfordring for meg hver gang jeg møter et av lagene hans, sier Guardiola.

  • VGs tips: Uavgjort ved full tid

Vinneren av Community Shield får lov til å klatre trappetrinnene opp til ærestribunen på Wembley og å juble over et trofé, men i realiteten er denne kampen mest en glamorøs treningskamp.

Liverpool har tilsynelatende prioritert flere treningskamper, og så tøffere motstandere enn Man. City i sommer.

Begge lag får kanskje med henholdsvis Agüero (a) og Jesus (a) og Salah (a) og Firmino (a), men neppe hele kampen. Bravo (k) kommer til å vokte buret for City.

Vi tror dette oppgjøret er mer åpent enn oddsen antyder. Og at lagenes managere vil legge mer vekt på prestasjonen enn resultatet. Uavgjort er vårt bud til 3,20 i odds. Spillestopp er kl. 15.55 og Viasat 4 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City16102444192532
4Chelsea179263125629
5Sheffield United176742116525
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder