«FINT VÆR»: Ole Gunnar Solskjær ankom Manchester United-treningen etter oppvarmingen onsdag formiddag. Foto: LEE SMITH / Reuters

Hevder dette er Solskjærs januarliste: – Ligner på desperasjon

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) spiller ned forventningene til overgangsmarkedet i januar, men Manchester United-ekspert mener det kan bli helt avgjørende.

 • Arilas Berg Ould-Saada

– Når det gjelder overganger, ser vi alltid langsiktig på det. Vi følger med på spillere. Det kan hende vi ikke henter noen, det kan bli én, det kan bli to i januar, sier Solskjær til VG og fortsetter:

– Det er alltid sommervinduet som er det store. Du kan egentlig ikke gjøre så mange gode avtaler i januar.

les også

United-kapteinen til VG om Solskjær: – Som om Ferguson kom inn døren

En rekke skader har blottlagt nordmannens tropp denne høsten, etter at United kun signerte tre spillere i sommer, mens angriperne Alexis Sánchez og Romelu Lukaku, som begge gikk til Inter, ikke ble erstattet. Fans og eksperter har kritisert klubben for ikke å styrke seg ytterligere på midtbane- og spissplass.

Derfor er det ikke mangel på spekulasjoner idet det gjenstår under to måneder til overgangsvinduet i januar. Denne uken publiserte den Manchester-baserte Evening Standard-journalisten James Robson det han hevder er klubbens ønskeliste foran det kommende vinduet. Han mener Solskjær nærmest er helt avhengig av å sikre noen gode avtaler i et utfordrende marked for å unngå en totalkollaps denne sesongen.

– Det ligner på desperasjon hvis man ser på januarvinduet. De kan trenge det for å redde sesongen. Jeg tror de fleste fans, og de fleste som dekker klubben, synes det er utrolig at de har klart å havne i en situasjon med så tynt utvalg både i angrep og på midtbanen. De mangler kvalitet i toppklasse på midtbanen, og i angrep er det helt åpenbart at de mangler en målscorer. Det er livsviktig for dem å styrke seg på de to områdene, men det er veldig vanskelig i januar, sier Robson til VG på Uniteds treningsfelt i Carrington, der Solskjær holdt denne pressekonferansen onsdag ettermiddag:

Med bakgrunn i sine kildeopplysninger har han satt sammen en liste over seks spillere Manchester United angivelig er interessert i å hente om to måneder:

Richarlison (22)kant/spiss, Everton.

Brasilianeren imponerte med 13 mål for Everton i Premier League forrige sesong, men har kun scoret to på elleve denne høsten. Robson mener han passer inn i typen spillere Manchester United ønsker å hente, og at det kan være mulig å lokke ham bort fra Merseyside allerede i januar.

Emre Can (25)midtbane, Juventus.

Den tidligere Liverpool-spilleren seiler frem som et av de mer sannsynlige alternativene i januarvinduet ettersom han får svært lite spilletid i Juventus og spiller i en posisjon der United trenger forsterkninger.

– Han er en veldig god teknisk spiller. Får de Paul Pogba tilbake fra skade også, kan de stille med Scott McTominay og Can bak Pogba i en mer fremskutt rolle. Plutselig ser det ganske bra ut, sier Robson.

les også

Ryktene tar av rundt Haaland: Real Madrid, Barcelona og prislapp på én milliard

Mario Mandzukic (33)spiss, Juventus.

Kroaten var sterkt ønsket av United i sommer, men overgangen gikk ikke i orden. Det spekuleres igjen om en overgang i januar, men spissen har ikke spilt en eneste fotballkamp for Juventus denne høsten, er over middagshøyden og vil trenge lang tid på å finne kampform.

– Men han kan være en av få spillere som det er mulig å signere i januar, sier Robson.

Erling Braut Haaland (19)spiss, RB Salzburg.

Koblingen mellom Champions League-toppscoreren og Solskjær er åpenbar. Det var United-sjefen som ga unggutten gjennombruddet i Eliteserien for Molde, og de to har holdt kontakten etter at de skilte lag også. Britiske medier spekulerer stadig i at en gjenforening kan være aktuelt, men konkurransen blant europeiske toppklubber blir knallhard. Selv har Solskjær ikke ønsket å kommentere en eventuell interesse for sin tidligere elev.

Moussa Dembélé (23)spiss, Lyon.

Det har i det siste kommet mange rapporter i britisk presse om interesse fra både Manchester United og Chelsea for den tidligere Celtic-spissen, som har bøttet inn mål for Lyon i snart halvannen sesong. Han var på kant med tidligere Lyon-trener Sylvinho, men er angivelig mer villig til å bli værende i Frankrike nå som Rudi Garcia har tatt over som sjef for klubben.

James Maddison (22)midtbane, Leicester.

Leicesters playmaker er utvilsomt en av spillerne fansen drømmer om, og som ung engelskmann passer han perfekt inn i strategien Solskjær har satset på frem til nå. Men Leicester kjemper helt i toppen av Premier League og kommer neppe til å kvitte seg med en av sine beste spillere.

– Det er sjanseløst, og det gjelder trolig til sommeren også dersom Leicester kvalifiserer seg til Champions League.

Torsdag kveld spiller Manchester United hjemme mot Partizan i Europa League. Kampstart er klokken 21.00 og kampen vises på TV 2 Sport 1.

Mer om

 1. Europa League
 2. Manchester United
 3. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Januarkjøpene som kan løse Solskjærs krise

 2. Solskjær fnyser av Nevilles januar-advarsel

 3. Solskjær om Pogbas fremtid: – Vi satser på å beholde Paul

 4. Solskjær frykter bivirkninger av spillerkjøp i januar

 5. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

Fra andre aviser

 1. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 2. Solskjær hyller United-stjerne: – Han har vært briljant

  Aftenposten
 3. Solskjær: – Jeg vil heller ha et hull i spillerstallen enn en drittsekk

  Aftenposten
 4. Solskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte

  Aftenposten
 5. – Klarer Solskjær det, vil det bli umulig å sparke ham

  Aftenposten
 6. Tjærnås: Her er 13 realistiske Manchester United-forsterkninger

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder