MISFORNØYD: Napoli-manager Carlo Ancelotti liker ikke at laget er «låst» inne på treningsfeltet av klubbstyret. Foto: CESARE ABBATE, ANSA

Napoli-krise før Haaland-møte

NAPOLI (VG) På grunn av dårlig form har Napoli-president Aurelio De Laurentiis (70) isolert laget på klubbens treningsanlegg frem til søndag.

Den avgjørelsen liker Carlo Ancelotti (60) dårlig. Manageren og midtstopper Kostas Manolas (28) møtte mandag pressen i forkant av tirsdagens Champions League-oppgjør mot Erling Braut Haalands (19) Red Bull Salzburg her i Italia.

– Klubben har tatt en avgjørelse og vi må akseptere den. De er bekymret, med rette, akkurat som vi er. Men hvis du spør meg om jeg er enig i avgjørelsen, må jeg si nei, sier Ancelotti.

Napoli-styret, med den italienske filmprodusenten De Laurentiis som leder, bestemte seg for å innkvartere laget på treningsanlegget etter bare én seier på de fem siste Serie A-kampene. Spillerne slipper ikke ut før på søndag, når det som blir betegnet som en «ritirio» oppheves.

Se Erling Braut Haaland trene i Napoli her:

– Mye forvirring

Napoli ligger på 7. plass i Serie A - 11 poeng bak ledende Juventus. Laget har bare vunnet én match siden 29. september.

Det frustrerer midtstopper Manolas.

– Jeg ser så mye forvirring. Jeg forstår ikke hvorfor. Jeg kan ikke forklare det. Vi er et sterkt lag. Jeg syns vi skulle vært sultnere og mer nådeløse, sier Manolas.

– Hvis jeg sa jeg ikke var bekymret, hadde jeg løyet. Men jeg er nødt til å bevare roen i en situasjon som dette for å prøve å endre den. Nå har vi en Champions League-kamp, og det er en turnering vi gjør det bra i, sier Ancelotti.

Les også: Store forventninger til Haaland: - Erling er spesiell

FRUSTRERT: Ancelotti hadde med seg midtstopper Kostas Manolas på mandagens pressekonferanse. Foto: CESARE ABBATE, ANSA

Møter Salzburg

I Champions League har det gått langt bedre for «Gli Azzurri». Blåtrøyene topper gruppe E med syv poeng - foran Liverpool (6), Salzburg (3) og Sander Berges Genk (1).

Klubbpresidenten er tilfreds med måten laget har fremstått på i turneringen. I dialog med Radio Kiss Kiss forteller De Laurentiis at det heller ikke er Ancelotti som er skyld i den svake Serie A-formen.

– Ancelotti er en glimrende manager og en gentleman, så jeg har ingen grunn til å forvente mer fra ham. Problemet kan bare bli løst innad i gruppen. Det går ikke på manageren, men det er en blanding av andre ting. Spillerne må finne motivasjon utover kamper som mot Liverpool og Salzburg, hvor de har fått ut potensialene deres, sier De Laurentiis.

Tirsdag klokken 21.00 ser presidenten Napoli ta imot Red Bull Salzburg på Stadio San Paolo til det som er et skjebneoppgjør for østerrikerne. Matchen sendes på Viasport 1.

Slik gikk det sist lagene møttes - i Salzburg:

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder