MOTGANG: Jørgen Horn i bakgrunnen og Sarpsborg-trener Geir Bakke. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sarpsborgs verste eliteseriestart noen gang

– Vi snur på steiner for å bli bedre, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til VG.

Her er torsdagens oddstips!

Etter hjemmetapet mot Kristiansund søndag, står østfoldingene med kun syv poeng på de syv første kampene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det er Sarpsborg 08s svakeste sesongstart i Eliteserien noensinne:

– Vi skulle ønske at vi hadde flere poeng, samtidig har vi mistet poeng litt unødvendig. Hjemme mot Molde på overtid, mot Mjøndalen hadde vi enorme sjanser, og mot KBK dominerte vi stort, der er det syv poeng borte, forklarer Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Dette er en av kampene Sarpsborg sløste med sjansene:

Mortensen-savn?

Laget mistet i vinter spissen Patrick Mortensen, denne sesongen har de slitt med å score. Spissene Steffen Lie Skålevik, Jørgen Strand Larsen og Lars-Jørgen Salvesen står med kun to mål til sammen.

Fredag kan du sikre deg 98 millioner norske kroner ved å spille Eurojackpot. Husk å spille Eurojackpot fredag før kl. 19.00!

– Sarpsborg har scoret fem mål på syv kamper, og det er ingenting som tilsier at det skal løsne heller, for savnet av Patrick Mortensen er enormt, uttalte Joacim Jonsson i Eurosports podkast forrige uke.

– Savner dere Mortensen, Bakke?

– Vi snakker ikke om det som har vært. Vi er en klubb som lever av å selge spillere. Vi jobber med å utvikle de vi har, svarer Sarpsborg-treneren.

les også

TV 2-ekspert mener dommer bør «benkes» etter uttalelser

– Tar dere noen grep for å endre situasjonen dere er i?

– Ja, både vi og lagene rundt oss på tabellen snur steiner nå for å bli bedre i deler av spillet. Vi la om til en trebackslinje på grunn av skader en periode, men nå er det tilbake til 4–4–2 og det kjente. Innstillingen har det ikke vært noe å si på, men det handler om hva vi gjør i de to boksene, svarer Bakke.

Friskmelder Brann

Nå venter en tøff bortekamp i Bergen på 16. mai, mot et Brann som leverte årsbeste mot Stabæk søndag, etter det som har vært en litt treg sesongstart

– Jeg tror de er litt friskmeldte nå. De har gjort gode kamper tidligere i sesongen også, men uten å få betalt. Vi vet at det blir tøft, men gleder oss, avslutter Bakke.

VGs tips: Hjemmeseier

Brann viste seg frem fra sin beste side hittil i 2019 borte mot Stabæk sist (1–0-seier) - selv om sesongen så langt ikke har vært storveis.

Sarpsborg 08 har vunnet én av syv åpningskamper, og bare fem scoringer forteller sin egen historie.

Vi tror vertene er nærmest en seier her, og tenk om de endelig skaffer seg litt stabilitet i år. Hjemmeoddsen står til 1,85, spillestopp er kl. 17.55 og Eurosport Norge sender kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder