Vanvittig syvmålsdrama: Sterling-mål VAR-annullert på overtid

(Manchester City – Tottenham 4–3, 4–4 sammenlagt) Tottenham er klare for sin første Champions League-semifinale etter ny målrekord og VAR-annullering på overtid.

– Omggg! I love you boys!!!!, tvitrer Harry Kane, lagets skadde toppscorer.

Innbytter Fernando Llorente avgjorde fotball-melodramaet med hoften av alle ting. Han kriget en corner i mål til 4–3 i 73. minutt.

les også

Liverpool til semifinale mot Barcelona: Mané opp blant legendene

– Det var hands, sier Pep Guardiola, Manchester City-manager, til BT Sport.

Dommer Cüneyt Çakir sjekket en om Llorente brukte armen ulovlig til å score med VAR, men fant ingen grunn til å annullere.

Det gjorde han derimot på to minutter på overtid da Raheem Sterling trodde han hadde satt 5–3. City-spillerne slapp alle følelser løs og Guardiola løp ut på banen i lykke.

TOK HELT AV: Her tror Raheem Sterling at han har avgjort kampen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

– Ikke til å tro

Men de jublet for tidlig. Målet ble underkjent grunnet en offside. Dermed venter Tottenham mot Ajax i semifinalen. I den andre møtes Liverpool og Barcelona.

– Det var enorme følelser, men så var vi ute like etterpå, sukker Guardiola.

– Jeg har aldri sett noe som dette. Det var galskap. Noen ganger er du irritert på VAR, men i dag, takk skal du ha, sier Tottenhams Heung-Min Son til BT Sport.

Også Ilkay Gündogan hadde en stor sjanse til å avgjøre for Manchester City på tampen, men fra kort hold gikk volleyen hans over.

– Måten kampen ble avsluttet på var ikke til å tro. Jeg er så glad og stolt. Mine spillere er helter, sier Mauricio Pochettino, Tottenham-manager, til BT Sports.

Se målene til Liverpool mot Porto her:

Utrolig målrekord

Etter de første 21 minuttene på Etihad sto det 3–2 til Manchester City. Fra det første målet til det femte tok det 17 minutter. Aldri før har vi fått så mange mål på så få minutter i en Champions League kamp, opplyser arrangøren UEFA.

«Alt» gikk inn omtrent slik:

4 minutter: 1–0. Raheem Sterling skrudde City i ledelsen fra 14 meter.

7 minutter: 1–1. En svak involvering av Aymeric Laporte ga Heung-Min Son plass til å utligne fra 16 meter. Heller ikke imponerende keeperspill av Ederson.

les også

– United har ingen de kan stole på

10 minutter: 1–2. Laporte mistet ballen på vei fremover. Fra 16 meter satte Son ballen nydelig opp mot krysset.

11 minutter: 2–2. Bernardo Silva avsluttet i Danny Rose. Ballen endret retning og Hugo Lloris var utspilt. Dermed spratt utligningen inn.

21 minutter: 3–2. Et fenomenalt innlegg fra Kevin De Bruyne gjorde det lett for Sterling å bredside inn Citys tredje scoring.

Se Barcelona herje med United:

Agüero fikk målet

38 minutter senere kom 4–2-målet for City. De Bruyne serverte for tredje gang, og Sergio Agüero banket ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Målet minnet litt om måten han avgjorde ligaen i 2012, da på overtid i siste serierunde.

Dermed så det ut til at City skulle gå videre. Men selvsagt hadde denne fotballkampen mye mer inne. De lyseblå må nå konsentrere seg om Premier League- og FA Cup-tittelen.

PS! Tottenham var i semifinalen i Europacupen i 1962. Da ble det tap mot Benfica.

PS2! Heung-Min Son mister første semifinale grunnet suspensjon.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder