Salah sentral da Liverpool viste muskler i tittelkampen

(Southampton - Liverpool 1–3) Det så ut til at gullrival Manchester City skulle få servert en gavepakke. Men så tok Liverpools egyptiske talisman ansvar.

 • Mats Arntzen
 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over ett år gammel

Scoringen kom på klassisk Liverpool-vis. Det som begynte med en corner til Southampton endte hos Mohamed Salah på egen banehalvdel.

Egypteren sprintet over hele banen før han hamret inn sitt første mål siden 9. februar.

– Det er kanskje den viktigste scoringen i karrieren hans, mener Simen Stamsø Møller i TV 2s studio, om Salahs 50. scoring i Premier League. Ingen Liverpool-spillere har gjort det raskere.

les også

City eller Liverpool? Her er ekspertenes dom

– 50 mål på 69 kamper. Så har folk sutret litt om skal han ikke komme i gang igjen. Det er så ellevilt bra, sier kollega Erik Thorstvedt.

Når innbytter Jordan Henderson satte inn 3–1 var det ingen tvil. Liverpool er fremdeles to poeng foran City, som har én kamp til gode.

SEIERSRUS: Det var liten tvil om at både scoringen og seieren betydde mye for Liverpool-kaptein Jordan Henderson. Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS

– Det var hans første mål på 20 kamper, så jeg synes ikke ni kamper er så ille, spøkte lagkamerat Mohamed Salah, da Sky Sports konfronterte egypteren med at han ikke hadde scoret siden 3–0-seieren over Bournemouth i februar.

Det var imidlertid Southampton som startet best. Pierre Emile Højbjerg åpnet Liverpool-forsvaret med et strålende løp.

Han stusset innlegget fra Bertrand videre til Shane Long, som fikk all tid i verden til å ta ned ballen og hamre vertene i føringen på St. Mary’s.

– Southampton har sett briljante ut de første 20 minuttene, mente tidligere Liverpool-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

– Højbjerg har trolig vært banens beste spiller. Han løper i stykker midtbanen til Liverpool, sa kollega Gary Neville senere i omgangen.

SHANESASJON: Southampton-spissen Shane Long sjokkerte bortelaget da han hamret inn 1–0 bak Liverpool-keeper Alisson på St. Mary’s fredag kveld. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Shane Long fikk senere en ny stor mulighet, men det var Liverpool som scoret kampens andre.

Etter et massivt trykk svingte Trent Alexander-Arnold ballen inn fra høyre. Der dukket Naby Keïta opp og stanget inn sitt første ligamål for Liverpool.

Trent Alexander-Arnold (7) og backkollega Andrew Robertson (9) har til sammen 16 målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. Det er ny rekord for en forsvarsduo.

NABYGYNNER: Naby Keïta har hatt en varierende debutsesong for Liverpool. Mot Southampton scoret guineaneren endelig sitt første mål i Liverpool-drakten. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Målet var imidlertid småkontroversielt. Mohamed Salah skulle nemlig ha vært avvinket i forkant av scoringen.

– Er tåa hans akkurat foran der? Hårfint, konkluderte Carragher.

I andre omgang ropte Liverpool på straffe da Naby Keïta ble lagt i bakken.

– Der blir Liverpool snytt for straffe, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Det spilte liten rolle. Salah og Henderson sørget for tre dyrebare poeng for Liverpool – som jakter sitt første ligagull siden 1990.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Southampton FC
 5. Mohamed Salah

Flere artikler

 1. Liverpool herjet med Huddersfield – topper Premier League

 2. Firmino og Salah i hovedrollene da Liverpool vant 4–0

 3. Lånesoldat fra United reddet Liverpool

 4. Liverpool tilbake på vinnersporet – knuste Bournemouth

 5. Liverpool stormer videre, men Klopp advarer: – Ikke avgjort enda

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder