Ronaldo skaffet Juventus godt utgangspunkt

(Ajax - Juventus 1–1) Juventus fikk kjørt seg i Amsterdam, men Cristiano Ronaldo (34) trengte kun én eneste sjanse. Ajax må nå håpe på en ny bortebragd i Champions League.

I forrige runde snudde de fra tap 1–2 hjemme mot Real Madrid. Nå må de håpe på en lignende bedrift i Torino, etter 1–1 hjemme mot Juventus.

Ronaldo stanget Joao Cancelos innlegg i mål rett før pause, i det som var Ronaldos første sjanse i kampen.

Før det hadde Hakim Ziyech testet Juventus-keeper Szczesny, men polakken reddet mesterlig, mens Donny van de Beek barberte stolpen med sitt skudd, men ballen gikk på den gale siden med Ajax-øyne.

Isteden scoret Ronaldo sitt 125. mål i Champions League, og helte iskaldt vann i årene på de unge, lovende Ajax-guttene.

Men sekunder etter hvilen skulle nederlenderne få sin revansje. David Neres tok ballen fra Joao Cancelo og satte fart inn i boksen, en skuddfinte og et perfekt skudd i lengste hjørnet sørget for 1–1.

Ajax fortsatte å presse på etter utligningen, men Juventus forsvarte seg godt i egen boks, og fikk etter hvert et bedre tak på vertene.

19 år gamle Jurgen Ekkelenkamp, med kun noen få kamper for Ajax kom inn, og fikk en stor sjanse. Men Szczesny reddet ungguttens skudd fra 11–12 meter.

Fem minutter før slutt danset Douglas Costa seg forbi Ajax-forsvaret på eminent vis, men avslutningen smalt i stolpen.

– Vi dominerte kampen, men Juventus er et av de beste lagene i Europa, og gode til å spille på resultat. Selv om man spiller bedre er det vanskelig å slå de, sa Ajax-spiller Dusan Tadic i et intervju vist på Viasport.

Kampen endte 1–1. Et godt resultat for Juventus foran returoppgjøret, hvor de vil være videre med 0–0 på bortemålsregelen. Men Tadic er offensiv.

– Vi får se hva som skjer i Torino, men vi kommer til å spille på samme måte uansett hvor, sa serberen, som var toneangivende da Ajax vant 4–1 og kjørte over Real Madrid på Santiago Bernabeu i åttedelsfinalen.

PS: Ajax sin venstreback, Nicolas Tagliafico, må stå over returoppgjøret på grunn av for mange gule kort.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder