Mannefall for eliteserielagene i cupens 3. runde: – Det er krise

Eliteserie-lagene fikk kjempetrøbbel i onsdagens 3. runde-kamper. Vålerenga, Sarpsborg, Strømsgodset, Lillestrøm og Molde er alle utslått av cupen.

Rosenborg måtte ha ekstraomganger mot Ull/Kisa og Odd vant på straffer mot Sandefjord.

Serieleder Molde ble direkte ydmyket av Aalesund, som vant 4–0. Holmbert Aron Fridjonsson laget de to første, så 3–0 ved Sondre Brunstad Fet og 4–0 ved Aron Elís Thrándarson.

– I dag fikk vi juling, fastslår Molde-trener Erling Moe til NRK.

Kapteinen Ruben Gabrielsen fikk rødt kort etter en halvtime.

– Utvisningen dreper kampen litt, og det er en soleklar offside før det, sier Moe.

Vålerenga ledet 2–0 på Kadettangen i Bærum og var tilsynelatende på vei mot et trygt avansement. Men nivå tre-laget Bærum scoret fire strake og ledet 4–2. Matthías Vilhjálmsson reduserte til 4–3 etter 73 minutter. Men etter 80 minutter økte Bærum til 5–3 ved Adrian Rogulj.

– Når vi slipper inn tre mål på dødball, blir det trøbbel, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til TV 2.

les også

Jesper Mathisen: – Katastrofe for Vålerenga

Sarpsborg var på Troms-tur. Tromsdalen tok ledelsen 1–0 etter 61 minutter ved Tomas Kristoffersen. Sarpsborg trodde kanskje det hadde snudd med helgens ligaseier over Odd, men så kom det en ny nedtur. Tromsdalen står med null serieseirer på nivå to denne sesongen og ligger på desidert sisteplass i OBOS-ligaen. Tromsdalen måtte fullføre kampen med ti mann etter at Lasse Berg Johnsen pådro seg to gule kort i løpet av noen få minutter i 1. omgang.

– Det er krise at vi røk ut av cupen. Krise. Vi har en ambisjon som klubb om minimum, og da understreker jeg minimum, å komme til fjerde runde i cupen, sier 08-trener Geir Bakke til sa.no.

I Larvik snudde Fram, som er på nivå tre, 0–1 til 2–1 mot Strømsgodset. Pellegrino sendte Godset i ledelsen allerede etter seks minutter, men så utlignet Herman Solberg Nilsen, og 19-åringen Sindre Osestad sendte Fram i ledelsen på straffe. Nedturen fortsetter med andre ord for Strømsgodset, som ligger på nedrykksplass i eliteserien.

– Det er blytungt fra ende til annen, sier Stian Ringstad til Drammens Tidende.

I lokaloppgjøret på Romerike sendte Molde-lånet Sivert Gussiås Strømmen i ledelsen rett etter sidebytte mot Lillestrøm. Eliteserielaget presset på voldsomt for utligning mot slutten, men naboen klarte å holde unna. Strømmen slo ut Lillestrøm også i 2015.

– Vi bør skjemmes over tapet, sier LSK-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Sandefjord, som ligger an til opprykk til Eliteserien, tok ledelsen 1–0 mot Odd. Det var faktisk stopperen Lars Grorud som scoret - på et volleyskudd! Nest sist på ballen var tidligere Odd-spiller Håvard Storbæk. Espen Ruud utlignet i det 90. minutt til 1–1 på et kjempeskudd. Ekstraomgangene endte uten scoringer, og det ble straffekonkurranse. Enric Vallés, Pontus Engblom og William Kurtovic bommet for Sandefjord, mens Tobias Lauritsen var den eneste med bom for Odd. Dermed vant Odd 4–2 etter straffekonkurranse.

Ull/Kisa ledet 1–0 mot Rosenborg etter mål av tidligere RBK-er Ole Kristian Langås, men trønderne utlignet ved Akintola. Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og lagene spiller nå ekstraomganger. Etter 102 minutter satte Samuel Adegbenro inn en scoring for Rosenborg, som vant 2–1. Anders Konradsen fikk direkte rødt kort etter 125 minutters spill.

Resultatene:

Bærum-Vålerenga 5–3.

Sogndal-Brann 1–2.

Tromsdalen-Sarpsborg 1–0.

Fram-Strømsgodset 2–1.

Strømmen-Lillestrøm 1–0.

Sandefjord-Odd 2–4 (etter straffer).

Ull/Kisa-Rosenborg 1–2 (e.e.o.).

Sandnes Ulf-Viking 1–2.

Nest-Sotra-KFUM 0–4.

Grorud-Mjøndalen 0–1.

Bryne-Haugesund 2–6.

Levanger - Kristiansund 1–3.

Aalesund-Molde 4–0.

Slik spilles 4.runde i cupen

Kampene spilles onsdag, 26. juni.

Fram Larvik - Bærum

Ranheim - Brann

Kristiansund - Odd

Rosenborg - Aalesund

Viking - Alta/Stabæk

KFUM Oslo - Tromsdalen

Kongsvinger/Tromsø - Mjøndalen

Haugesund - Strømmen

Reaksjonene på twitter stormer også rundt Eliteserieklubbene som røk ut:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder