KAN BLI KJØPT: Etter det VG erfarer, er C More på vei til TV 2. Her er deres Tippeliga-profiler Steffen Iversen, Amund Skiri og Jon Børrestad Foto:Ned Alley,NTB scanpix

Fotball-Norge støtter TV 2s «CMore-kupp»

Steen Jensen til VG: – TV-avtale viktigere enn antall lag i serien

TV 2 forhandler om et oppkjøp av C More – og dermed all norsk fotball. Det faller i god jord hos flere tippeligaklubber.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Av Jens Friberg

Det var tirsdag morgen at VG brakte nyheten om at tippeligarettighetene kan være på vei tilbake til TV 2 – allerede før den eksisterende avtalen med CMore har utløpt.

– Det handler om de enkle tingene: Forutsigbarhet, tydelighet og grunnlag for entusiasme er det som virkelig betyr noe for fotballsupportere, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Stabæk-investoren mener norsk fotball trenger et løft, og at nettopp TV 2 kan sørge for det.

På grunn av den siste TV-avtalen, mener Steen Jensen at supportere har fått det vanskeligere med å planlegge hvordan de skal følge sitt lag. Han mener at den kortsiktige økonomiske gevinsten ble spist opp av det langsiktige tapet.

– Om norske klubber i dag får 100 millioner mindre fra neste TV-avtale, kommer de til å inntjene det mangedobbelte bare det går tilbake som det var, er Steen Jensens konklusjon.

Imidlertid understreker han at TV 2 vil få en viktig jobb å gjøre og er nødt til å satse.

Ifølge investoren var veldig mye riktig bare ti år tilbake i tid.

VIKING-LEDER: Arne Larsen Økland. Foto: ,

For Steen Jensen er det enda viktigere å få en god TV-avtale på plass, enn å diskutere hvor mange lag som skal spille i de øverste divisjonene.

Positive klubbledere

– Et oppkjøp ser jeg ingenting negativt med. TV 2 viste tidligere at de satset seriøst på norsk fotball og gjorde det godt, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, til VG.

Han understreker at CMore har gjort en god jobb med å forvalte rettighetene til Tippeligaen, men at avtalen virket kommersielt vanskelig å gjennomføre. De eneste praktiske følgene for Rosenborg, er at kamptidspunktene endrer seg litt.

– Selv om det ikke har hatt så store følger for klubben Rosenborg, registrerer vi at våre partnere har tapt som følge av avtalen, utdyper Koteng.

Daglig leder i Viking Fotball, Arne Larsen Økland, ser mange av de samme poengene som Koteng.

– TV 2 har gjort mye godt for norsk fotball før, og i utgangspunktet stiller vi oss veldig positive, sier han i etterkant av VGs sak.

Han legger til at avtalen med C More har både positive og negative sider. Den har for eksempel gitt god uttelling økonomisk, men samtidig forstår han de som spør etter mer forutsigbarhet.

Hverken TV 2 eller C More har ønsket å kommentere saken foreløpig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder