STILL RUNNING: Hassan El Fakiri skal bidra for Brann i 2014, både på banen og på sidelinjen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix

El Fakiri (37) holder fortsatt for Brann

LA MANGA (VG) (Brann - Aalesund 1-1) Begge lag stilte med sine reservelag - nesten. Men da fikk i hvert fall Hassan El Fakiri (snart 37) vist at han ikke bare blir assistent-trener i 2014.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Han har fortsatt noe å bidra med på banen. Nå i sin gamle rolle som sentral midtbanespiller.

- Jeg ble sliten de siste minuttene. Men det gikk greit, sier El Fakiri etter 1-1 mot Aalesund. Han bekrefter at planen er at han skal spille - når det er nødvendig. Han er klar, godt trent og spiller hvis han og Rikard Norling blir enige om det.

Noe av det første Rikard Norling gjorde da han overtok Brann, var å spørre El Fakiri om han ville være med i trenerteamet.

- Den erfaringen Hassan har fra fotballbanen, den har ikke jeg, tenkte Norling - og så hadde han et par øyne ekstra for å få Brann opp blant Norges beste klubber igjen.

Hassan El Fakiri har vært med på en Champions League-finale, og gjort ting med en fotball Norling bare kunne drømme om som aktiv spiller i Sverige.

- Han vet bedre enn meg hva som skjer ute på banen, og hvordan spillere tenker. Det er viktig. I tillegg er han fortsatt en god spiller, sier Norling.

Få norske fotballspillere er så smarte som El Fakiri, som selv i et høyt tempo var meget god før pause. Etter pause var en som er 22 år yngre best - Emil Hansson (15).

- Han kan bli meget god, sier El Fakiri - om sønnen til Branns tidligere assistent-trener Patrick Hansson.

Brann og Aalesund hadde bestemt seg for å spille med de nest-best, på grunn av tre kamper på en uke. I tillegg var det en fin anledning til å se samtlige spillere i aksjon.

Aalesund tok ledelsen i 1. omgangs 17. minutt ved veteran-spissen Tor Hogne Aarøy (snart 37 han også). Brann utlignet etter pause, ved den nyinnkjøpte svenske spissen Jakob Orlov.

Begge lagene spiller kamp igjen onsdag. Brann mot Sogndal. Aalesund mot Start.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder