van Gaal innrømmer at det ikke er bra nok - ennå

Alsaker: - Moyes føler nok at det er litt urettferdig

GANSKE LIKT: Resultatmessig er det små forskjeller på hva Manchester United har prestert på sju kamper under Louis van Gaal (t.v.) i år og David Moyes i fjor. Foto:Ap/Afp,

Bare ett poeng skiller van Gaal fra utskjelte Moyes

David Moyes var allerede i hardt vær på denne tiden forrige sesong. Da sto Manchester United med ett poeng mindre enn de gjør i år.

 • Hanne Skjellum

Artikkelen er over fem år gammel

Det er vel liten tvil om at Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal er en mer fornøyd mann enn det David Moyes var på samme tid i fjor. Men ser man på resultatene, har han kanskje ikke langt større grunn til å smile.

For etter sju kamper i 2013/14-sesongen hadde Manchester United karret til seg noe fattige 10 poeng. I år: 11 poeng.

- Jeg har allerede vist at vi er på vei i riktig retning. Selvfølgelig kunne vi gjort det bedre, for jeg tror ikke spillerne er i balanse nå. Jeg er lei meg for å si det, men det er sannheten. Du kan se at de ikke er i god nok form. Jeg håper vi blir bedre, innrømmer Louis van Gaal til klubbens egen hjemmeside før møtet med West Bromwich på mandag.

Tøffere motstand

Det er blitt serietap mot Swansea og Leicester så langt denne sesongen, uavgjort mot Sunderland og Burnley. I hjemmekampene mot Queens Park Rangers, West Ham og Everton har Manchester United tatt med seg tre poeng. I tillegg ble det et pinlig 0-4 tap Ligacupen mot MK Dons.

- Jeg tør ikke tenke på hva som ville blitt sagt om det, sier Moyes, på spørsmål om hvordan han tror reaksjonen ville vært med slike resultater under ham.

- Men Louis van Gaal har også en vanskelig jobb, akkurat som jeg hadde da jeg tok over. Han trenger å få mulighten til å sette sitt preg på laget for å snu det, legger Moyes diplomatisk til i et nytt intervju med BBC.

Også under Moyes vant laget, som tok seriegull sesongen før, tre av de første syv kampene i Premier League; mot Swansea, Crystal Palace og Sunderland. To av tapene kom borte mot erkerivalene Liverpool og Manchester City, så ble West Bormwich for tøffe.

Det førte til at United lå nede på en niende plass etter sju kamper - seks poeng bak serieleder Arsenal. Det gjorde det neppe bedre for fansen at Liverpool også hadde 16 poeng, og både Chelsea og City lå foran på tabellen. Ved siden av den tøffe seriestarten, spilte de i fjor i Champions League - hvor det ble fire seire og to uavgjort før jul.

Etter 2-1 seieren mot Everton før landslagspausen i september, klatret laget til en fjerdeplass på tabellen. To poeng bak Southampton og tre poeng bak City. Opp til Chelsea er det åtte poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STJERNER: Manchester United har hentet flere nye verdensklassespillere, som Ángel Di María (t.v.) og Radamel Falcao. Her jubler de for scoring mot Leicester - en kamp de til slutt tapte 3-5. Foto:Darren Staples,Reuters

- Må føles urettferdig

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener begge manageren har og hadde «begredelige resultater med tanke på poengfangsten». Han synes også Manchester United var heldige som vant mot både West Ham og Everton.

- David Moyes tenker nok sitt. Han føler nok at fotballverdenen er litt urettferdig, sier Alsaker til VG.

Han har likevel forståelse for at optimismen i klubben og hos supporterne er langt større i år enn den var på samme tid i fjor.

- Det ene er de nye spillerne. Det er verdensstjerner på plass og en av dem har allerede slått til umiddelbart. Man bare venter på at det skal klikke. Det andre er at van Gaal er en trener med renommé og autoritet. Han har vunnet med store klubber før og det gjør at han har gjennomslagskraft og får bestemme spillerkjøp, mener Alsaker.

For nederlandske treneren har fått et helt annet budsjett til å styrke stallen, enn det Moyes gjorde. Rundt 1,5 milliarder kroner er brukt på spillere i verdensklasse.

- Det er nok der optimismen ligger. De føler de er i trygge hender med treneren nå. Da Moyes sa han trengte tid, ble han møtt med at laget vant ligaen året før og ikke var klar for en klubb som United. Når van Gaal sier det etter at laget ble nummer sju, og viser til Barcelona og Bayern München, er han uangripelig, forklarer Alsaker, og legger til at han tror van Gaal vil få en sesong til nærmest uansett resultater.

- Hvis han tar laget til topp fire er det «work in progress». Blir de nummer 5-6 er det mer alvorlig, men jeg har liten tro på at han ikke får ta fatt på en ny sesong. Og når man henter slike spillere, må det bli bedre.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Giggs: Van Gaal gjør det på United-måten

  Manchester United-legenden (40) hyller måten Louis van Gaal (63) styrer klubben på.
 2. Fergusons skryt til Van Gaal: - Briljant!

  Alex Ferguson (72) mener Louis van Gaal har gjort klokt i å starte med blanke ark og bygge sitt eget lag i Manchester…
 3. Hodgson hisser på seg Liverpool - igjen

  Englands landslagssjef Roy Hodgson mener Liverpool-manager Brendan Rodgers må ta en del av skylda for at spillerne blir…
 4. Moyes føler seg klar for comeback: - Jeg er bedre rustet nå

  Eks Manchester United-manager David Moyes (51) har fått nok av den foreløpig seks måneder lange ferien fra fotballyrket…

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Moyes kritiserer «nye» Manchester United

 2. Van Gaal etter tapsrekka: - Jeg er ikke Gud

 3. Nå er van Gaal dårligere enn Moyes

 4. Alsaker om derbyet som kan avgjøre PL-gullet: – En vanvittig fotballkamp

 5. Sår tvil om Di Marías United-fremtid

 6. Manchester United fremdeles uten seier: Van Gaal med verre start enn Moyes

Fra andre aviser

 1. United vinner færre kamper med van Gaal enn med Moyes

  Aftenposten
 2. United vinner færre kamper med van Gaal enn med Moyes

  Bergens Tidende
 3. Selv Moyes tok flere poeng enn Van Gaal

  Aftenposten
 4. I kveld starter hardkjøret som langt på vei kan avgjøre Premier League

  Aftenposten
 5. Ferguson: Louis van Gaal vil få skikk på United

  Aftenposten
 6. Ikke se her, van Gaal: Dette er Uniteds skrekkstatistikk under din ledelse

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder