FLYTTER I JUNI: Muhamed Keita skal spille to kamper til for Strømsgodset før han flytter til Polen. Foto: Scanpix

Keita klar for polsk klubb

Muhamed Keita (23) signerer i kveld en treårskontrakt med polske Lech Poznan, og Strømsgodset får 2,5 millioner kroner for spilleren som er kontraktsløs etter sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Han har hatt den medisinske sjekken i dag, og underskriver kontrakten i kveld, sier agent Jack Karadas til VG.

Han har sammen med kollega Ole Petter Drevland bistått Keita i forhandlingene med klubben som har kjempet mot Legia Warszawa om ligagullet denne sesongen. Det sikret Henning Bergs mannskap seg forrige helg, og nylig vant Legia Warszawa 2-0 mot nettopp Lech Poznan - med Keita på tribunen.

- De har fulgt ham veldig tett i et års tid, og fire-fem forskjellige speidere har sett på ham. Det er en veldig dynamisk klubb i utvikling. For Keita blir dette et godt utstillingsvindu, mener Karadas som understreker at særlig tyske klubber følger de polske topplagene tett.

PRESENTERT I DAG: Muhamed Keita (i midten) blir her presentert som Lech Poznan-spiller. Foto: Privat

Han trekker fram 19-åringen Karol Linetty (midtbane) og den 22 år gamle spissen Lukasz Teodorczyk som klubbens mest spennende spillere i Lech Poznan for øyeblikket. Teodorczyk har banket inn 20 mål på 32 ligakamper denne sesongen.

- For Keita er dette en veldig fin overgang karrieremessig nå. Gjør han det bra her, så er det gode muligheter til å komme seg videre, sier Karadas.

Keita er inne i sin syvende sesong i Strømsgodset, og har 125 seriekamper for fjorårets gullvinner. Nå får han med seg kampene mot Haugesund (hjemme 9. juni) og Lillestrøm (borte 12. juni) før han flytter til Polen.

- Keita hadde kort tid igjen av kontrakten, og vi har en stund jobbet for å få ham ut i profflivet utenlands - som han har ønsket. Vi selger en spiller som er utviklet i SIF, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder