REAGERER PÅ SPARKINGEN: Flere kilder i NFF reagerer på måten Egil Drillo Olsen ble sparket på. Her er Kjetil Siem (f.v.), Per-Mathias Høgmo, fotballpresident Yngve Hallén og Drillo på Fotballforbundets pressekonferanse der Høgmo ble presentert som ny landslagssjef i fotball. Foto: HELGE MIKALSEN/VG

Forbundsstyret reagerer på Drillo-sparkingen

Sololøp ga Drillo-sparking

NFF-kilde til TV 2: - Et løp som ikke er i samsvar med forbundsstyrets forutsetning

MARIBOR (VG) Flere styremedlemmer i NFF skal reagere på måten Egil Olsen ble fjernet som norsk landslagssjef.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Innad i NFF-styret var det full enighet om at det var greit at Drillo gikk av og Per-Mathias Høgmo overtok med umiddelbar virkning - hvis det var greit for Olsen selv.

Det var TV 2 som først meldte om misnøyen innad i forbundsstyret.

Da styremedlemmene så pressekonferansen fredag for 13 dager siden, skjønte de at det ikke hadde skjedd på den måten som det var blitt enighet om.

- Vi ville aldri ha godtatt at Drillo ble sparket. Her må det ha skjedd noe underveis, vært kjørt et sololøp fra enkelte, sier en kilde til VG.

NFF-styret ga aldri klarsignal til å sparke Egil Olsen som landslagssjef. Tvert imot. Styremedlemmene ville la Drillo fullføre den kontrakten som var inngått - hvis ikke Olsen selv var klar til å la Høgmo overta allerede nå.

Etter det VG vet skal forbundsstyret kun ha sagt «ja» til en endring hvis Drillo selv ønsket det - og tidspunktet passet bra.

Måtte gå

FOTBALLPRESIDENT: Yngve Hallén. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

I slutten av forrige måned måtte Drillo gå av som norsk landslagssjef umiddelbart, og gi stafettpinnen videre til Per-Mathias Høgmo i Norges to siste kamper i VM-kvaliken. NFF-toppene må ha håpet og trodd at den positive ansettelsen av Høgmo skulle hindre at Drillo-sparkingen skulle bli et langvarig tema.

- Føler du at du har fått avskjed, at du ikke hadde noe valg? fikk Drillo spørsmål om på pressekonferansen.

- Både ja og nei. Sånn i grenseland. Hadde jeg sagt til Per-Mathias at dette finner jeg meg ikke i, at du må vente til 1. januar, hadde ikke Per-Mathias tatt den jobben nå. Så jeg hadde et valg. Jeg kunne sagt nei, sa Egil Olsen på pressekonferansen.

I VG i dag gikk Drillos kone, Sigrunn Vedelden, til angrep mot det hun mener er uærlig oppførsel fra ledelsen i Norges fotballforbund. Footballpresident Yngve Hallén bekrefter også at toppfotballsjefen ikke visste om sparkingen før etter styremøtet.

- Jeg kjenner meg ikke igjen hvis han har fått sparken. Det har aldri vært snakk om å sparke ham, sier en NFF-kilde til VG.

Presset Drillo

I kjent politiker-stil, har president Yngve Hallén prøvd på en løsning som i ettertid har vist seg å ikke fungere som han hadde trodd: Han presset Drillo til å selv skjønne at han burde gå av.

Han sa ikke at Drillo fikk sparken, men at det var «enighet om at han burde gi seg nå.» Drillo ga seg, men da han kom hjem til kona Sigrun Vedelden og hørte hennes reaksjon, samt at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke hadde vært involvert, så begynte Drillo å tenke annerledes. Derfor sa han det han tenkte og mente på pressekonferansen fredag for 13 dager siden.

- Det er blitt kjørt et løp som ikke er i samsvar med forbundsstyrets forutsetning, sier en NFF-kilde

Fotballpresidenten avviser kritikken fra eget styre overfor TV 2.

- I dette tilfellet er det presidenten som uttaler seg. Som styremedlem har jeg ikke noe spesielt å tilføye utover det presidenten har uttalt, sier NFF-styremedlem Arne Aambakk til VG.

- Enkelte i styret skal være misfornøyd med måten dette har skjedd på?

- For meg er det ukjent. Jeg uttaler meg på vegne av meg og min posisjon som styremedlem, sier Aambakk.

Nå stilles det spørsmål ved hva som ble sagt da Hallén og Siem snakket med Drillo for to uker siden, skriver NRK.

- I den saken uttaler Yngve (Hallén) seg. Jeg har full tiltro de som har gjennomført prosessen, sier NFFs visepresident Bjarne Berntsen.

- Visste du at Nils Johan Semb - som er toppfotballsjef - ikke var informert før etterpå?

- Det var ikke et tema da. Han var informert om at vi hadde styremøte. Yngve og Kjetil (Siem) fikk mandat fra styret til å gjennomføre prosessen, svarer Berntsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder