SJEKK HVEM: Daniel Braaten dukket opp i Vallhall mandag formiddag for å delta på årets første Vålerenga-trening. Foto:,Wegard Bakkehaug

Her er Braaten på Vålerenga-trening

Kjetil Rekdal: – Hvem vet om han havner her eller et annet sted

VALLHALL (VG) Da Vålerenga startet sesongoppkjøringen i dag, var klubbløse Daniel Braaten (32) på plass.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 10.30 var Vålerenga-spillerne på plass på kunstgresset inne i Vallhall for årets første økt. I tillegg til nykommerne Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation var Daniel Braaten på plass for å vise seg frem.

Oslo-gutten har vært klubbløs siden 18. mai i fjor, da han fikk beskjed om at avtalen han hadde med FC København ikke ville bli forlenget. Siden den gang har han faktisk kun spilt 33 minutter fotball, i privatlandskampen borte mot Frankrike i slutten av mai i fjor, men innimellom trent med moderklubben Skeid samt svenske Hammarby.

Få ord sagt

Da den lette treningsøkten i Vallhall var over i dag, der Braaten hang godt med og blant annet viste frem en lekker tunnel, var den tidligere landslagsspilleren i kjent stil relativt ordknapp om sin framtid som fotballspiller.

– Hva kan du si om å ha deltatt på årets første VIF-økt, Daniel?

– Nei, det er vel ikke så mye å si om det.

– Hvor lenge har du planlagt å trene med Vålerenga?

– Nei, det får vi se på.

– Hvordan var det å være med her i dag?

– Den var gøy, det.

Så ønsket Braaten godt nyttår og forsvant i garderoben sammen med blant andre kompisen Daniel Fredheim Holm.

Positiv Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier til VG at det foreløpig ikke er avklart om Braaten skal være med Oslo-klubben i én uke, to uker eller ut januar.

– Daniel har vært med oss mange ganger, men hvem vet om han havner her eller et annet sted til slutt. Det viktigste nå er at han får trene med et Tippeliga-lag. Vi har ønsket oss Daniel tidligere, men han må ville og det må passe for oss. Vi får se hva det ender opp med, sier Rekdal.

Han forteller at Vålerenga-ledelsen har hatt jevnlig kontakt med 32-åringen de siste årene og mener Oslo-gutten er mer enn god nok til å få plass i VIF-stallen.

– Det er vel spennende for dere hvis Daniel vil spille for VIF?

– Ja, men vi må ha råd til å betale det. Vi har ingen tanker om et ja eller nei rundt det nå, og vet heller ikke om han vil være i Norge eller reise ut.

– Hva sier Daniel til deg?

– Han sier han har lyst til å spille fotball. Så får vi se. Han hadde vel ikke vært med her hvis ikke. Vi tar en dag av gangen, sier Rekdal.

Trente med Skeid

Den arbeidsløse perioden har Braaten tilsynelatende tatt med knusende ro, men han har sørget for å holde formen ved like det siste halvåret.

I spetember kunne VG melde at Braaten trente med moderklubben Skeid. Trener Kjell Sverre Hansen Wold var den gang klar på at 32-åringen fremdeles har en framtid i fotballen. Noen uker senere sa Braaten til VG at han ikke hadde lagt opp.

– Han holder fortsatt internasjonalt nivå og kunne sikkert spilt i Frankrike, for et lag på bedre del av tabellen i Bundesliga, i Belgia og Nederland eller liknende. Han har høyere toppnivå enn mange norske fotballspillere, sa han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder