Fra 2-0 til 2-3 til 5-3 i ellevill målorgie på Lerkendal

Mikkel Diskerud tilbake fra VM: - Hvem sier at Tippeligaen er kjedelig?

SATTE PUNKTUM: Morten Gamst Pedersen jubler etter å ha sendt en corner rett i mål - og satt punktum for en vanvittig andre omgang på Lerkendal. Rosenborg vant til slutt 5-3. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Haugesund 5-3) Det ble en uvirkelig andre omgang på Lerkendal: På 15 minutter snudde Haugesund 2-0 til 2-3. Så våknet Rosenborg.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over seks år gammel

- Hvem er det som sier at Tippeligaen er kjedelig? sier Mikkel Diskerud, som var tilbake i Trondheim på lørdag etter USAs VM-eventyr.

Fra innbytterbenken i Brasil fikk han se mye god og underholdende fotball. På Lerkendal satt Diskerud passe døgnvill på benken og fikk se at Rosenborg reddet i land seieren etter en rakettinnspurt. Tre mål på åtte minutter gjorde at RBK til slutt vant 5-3.

Tidlig ledelse

De fleste trodde to tidligere scoringer av Mike Jensen og Alexander Søderlund skulle være nok til å senke kriserammede Haugesund.

En svak inngripen av den 18 år gamle keeperen Per Kristian Bråtveit ga Rosenborg ledelsen allerede etter fire minutter. Riku Riski la inn, og Mike Jensen skjøt rett på Haugesund-målvakten. Ballen gikk i mål via hanskene til Bråtveit.

11 minutter var gått da Rosenborg doblet ledelsen. Mikael Dorsin gjorde en glitrende jobb, vant ballen fra Kristoffer Haraldseid - og slo inn foran mål. Alexander Søderlund møtte innlegget kontant med å banke inn 2-0 på en sjanseløs Bråtveit.

Foran et nokså glissent Lerkendal ble det mest feriepreg på RBK-spillerne etter de to tidlige målene. I stedet for å punktere kampen ble Haugesund sluppet mer og mer inn i kampen.

Gjestene var nær reduering etter 26 minutter. På et frispark fra om lag 20 meter skjøt Alexander Stølås via muren og i tverrliggeren. Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen sto i det andre hjørnet, og ville vært sjanseløs hvis ballen hadde gått noen centimeter lavere.

Ellevilt comeback

Etter pause sto Haugesund for en nesten uvirkelig snuoperasjon. På et kvarter scoret rogalendingene tre ganger. Etter 51 minutter fikk Christian Gytkjær stå helt alene inne i feltet. Innlegget fra Dusan Cvetinovic ble enkelt headet i mål. Etter 62 minutter sto Stefan Strandberg, som var svak i sin første seriekamp siden han nektet å spille mot Lillestrøm, spilte ballen rett i bena på Daniel Bamberg. Han fikk lagt inn til Maik Sema som utlignet. Fem minutter senere skjøt Sema i stanga, men angrepet var ikke slutt. Igjen fikk Gytkjær stå alene inn i RBK-boksen. Dansken lurte ballen inn via Lund Hansen.

Dermed var plutselig Haugesund i ledelsen på Lerkendal.

- Det skal ikke være mulig. Det var et lag på banen de første 25 minuttene, så slapp vi oss ned, sier Morten Gamst Pedersen.

- Det var helt vilt. Vi ga bort tre idiotmål. Det er ikke godt nok. Enkelt og greit, sier trener Per Joar Hansen.

- Jeg tar 2-2 på min kappe. Jeg skulle være litt Maradona som bakerste mann. Av og til må man være litt kjedelig og bare dunke ballen opp, sier Stefan Strandberg.

Tre mål på åtte minutter

Men fyrverkeriet av en andre omgang fortsatte. Rosenborg kom voldsomt tilbake, og overgikk Haugesunds comeback med å score tre ganger på åtte minutter.

Mike Jensen skjøt inn 3-3 etter corner, Riku Riski fikk vandre fritt innover mot 16-meteren og prikket inn 4-3, før Per Kristian Bråtveit avsluttet en tung kveld med å sleive inn en corner fra Morten Gamst Pedersen i eget mål.

- Vi måtte vise at vi kunne score tre mål enda raskere enn Haugesund, sier Gamst og smiler.

- Vi var ikke klare fra start, men vi viste god moral i andre omgang. Vi hadde 15 gode minutter, og jeg hadde en kanonfølelse etter det. Rosenborg så slitne ut. Jeg trodde vi hadde tre poeng i lomma, men så pisset vi det vekk. Det er trist, sier Christian Gytkjær.

Forberedt på tung høst

Den rutinerte keeperen Per Morten Kristiansen er på vei tilbake etter skade, men trener Jostein Grindhaug valgte å gi 18-åringen Per Kristian Bråtveit fornyet tillit. Han hadde ingen god dag på Lerkendal.

- Per Morten har vært ute i seks uker, og har ikke spilt rekruttkamp heller. Så det hadde vært gambling å starte med han. Jeg er greit fornøyd med Per Kristian. Det vokser ikke inn i himmelen. Du må få en korreksjon. Det fikk han i dag. Han har vært strålende i de fem-seks foregående kampene. Det er god læring, sier Grindhaug.

- Det kan ha kostet dere poeng her i dag?

- Joda. Men vi gjør feil andre plasser på banen også, svarer FKH-treneren.

Fjorårets bronselag ligger nå nest sist på tabellen. Grindhaug er forberedt på en tung høst.

- Det blir en knalltøff høst. Vi har vært et bånnlag hele veien. Det jobber vi ut fra. Jeg ser ikke bort fra at det kan komme inn noen nye spillere i sommer, sier han.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Svært tvilsom straffe reddet RBK

 2. Her bommer Søderlund på åpent mål

 3. «Perry» etter målfesten: - Hvis dette er et lag i oppløsning, så er det her svar godt nok.

 4. RBK-Riski storspilte i ny rolle

 5. Strandberg skjeller ut Høiland som klovn

 6. Hoftun: – Har mottatt bud på Strandberg

Fra andre aviser

 1. Ingen forandringer på RBK-laget

  Aftenposten
 2. Rosenborg seiret i åttemålsthriller

  Aftenposten
 3. Ingen Søderlund i RBKs startellever

  Aftenposten
 4. Ingen forandringer på RBK-laget

  Fædrelandsvennen
 5. Ingen Søderlund i RBKs startellever

  Fædrelandsvennen
 6. Kapteinen er tilbake

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder